Prichádza nový crossover Renault Arkana

0
Nový Renault Arkana prichádza na slovenský trh. Foto: metcarshow.com

Arkana spája elegantné línie a robustný štýl. Jedinečný dizajn je výsledkom elegantnej karosérie, vysokej svetlej výšky a špičkového interiéru. Ešte silnejší a športovejší je vo verzii R. S. Line. Na prvý pohľad zaujme športová predná maska, špecifické disky kolies s červenými detailmi, dvojitá koncovka výfuku a ďalšie vychytávky.

Zdokonalená ochrana cestujúcich

Interiér auta je pohodlný a auto je vybavené asistenčnými systémami najnovšej generácie. Foto: metcarshow.com

Arkana, ktorá je postavená na modulárnej platforme CMF-B, využíva vylepšenú konštrukciu karosérie. Má prepracovanú konštrukciu sedadiel, pyrotechnické predpínače bezpečnostných pásov a obmedzovače prítlaku navrhnuté pre optimálne držanie všetkých cestujúcich. Za zmienku stojí, že Renault je predstaviteľ technológie Fix4sure pre vynikajúce držanie cestujúcich, ktoré zabraňuje riziku zošmyknutia sa cestujúcich, ktorí sú pripútaní bezpečnostným pásom. Auto je so svojimi dokonalými líniami a veľmi profilovaným štýlovým vzhľadom na svoju priestrannosť a komfort skutočné SUV, ktoré je vhodné pre rodinu. Jeho veľký priestor umožňuje najmä jednoduché umiestnenie detských sedačiek na krajné miesta zadných sedadiel.

Škála asistenčných systémov riadenia

Nový Renault Arkana je vybavený asistenčnými systémami riadenia poslednej generácie. Tieto ADAS systémy zaisťujú hlavne bezpečnú a pokojnú jazdu. Patrí k nim napr. asistent pre jazdu na diaľnici a v kolóne, rozpoznávanie dopravných značiek, asistent sledovania mŕtveho uhla, systém varovania pred neúmyselným opúšťaním jazdného pruhu alebo asistent pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu. Ďalej systém aktívneho núdzového brzdenia, ktorý v prípade detekcie cyklistov a chodcov upozorní vodiča na nebezpečné situácie a môže aktivovať brzdy, pokiaľ vodič nezareaguje, ako by mal. Ďalším bezpečnostným faktorom je lepšia viditeľnosť vďaka kamere s 360 stupňovým záberom, sériovým predným 100 % LED svetlometom, automatickému rozsvecovaniu svetiel a elektrochromatickému vnútornému spätnému zrkadlu. Tieto technológie asistenčných systémov riadenia, bez ohľadu na poveternostné podmienky, zasahujú v prospech zvýšenia bezpečnosti. Prispievajú k väčšej pohode a minimalizujú rizika nebezpečenstva ako pre vodiča či cestujúcich vo vnútri vozidla, tak aj v prípade ďalších účastníkov cestnej premávky. Nový Renault Arkana tak podľa kritérií testov Euro NCAP zaisťuje najvyššiu úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti. Výsledné hodnotenie 5 hviezdičiek je odrazom všetkého know-how Skupiny Renault v tejto oblasti a jej snahy ponúknuť širokej verejnosti inovatívnejšie, spoľahlivejšie a bezpečnejšie vozidlá.

Zvýšená svetlá výška prezrádza jeho príbuznosť do kategórie SUV. Foto: metcarshow.com

Športový, hybridný a priestranný

Nový Renault Arkana ako hybridný model je celkom nekompromisný v oblasti priestrannosti, ceny alebo energetickej účinnosti. Toto sú dôležité faktory pre SUV so športovým vzhľadom, ideálnou priestrannosťou pre rodinu, ktorá ocení jazdný komfort a pohodu na palube. A to všetko s najvyššou úrovňou aktívnej a pasívnej bezpečnosti pre cestujúcich vo vozidle aj pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

Výhradne hybrid

Nový Renault Arkana je hybrid svojimi výhradne elektrifikovanými pohonnými jednotkami. Na jednej strane plne hybridné vozidlo E-TECH 145 so všetkými prednosťami elektrického pohonu bez nutnosti dobíjania až 80 % času jazdy v elektrickom režime v meste, zníženie spotreby až o 40 % oproti rovnocennému benzínovému motoru a zníženie emisií CO2 s maximálnou radosťou z jazdy s tichým chodom, komfortom a okamžitou reakciou.

Novinka má všetky prvky športového auta, ale vhodný je aj ako rodinné vozidlo. Foto: metcarshow.com

Nový Renault Arkana, ktorý svojím jedinečným konceptom úplne mení zavedené pravidlá, predstavuje vozidlo s medzinárodnými ambíciami, ktoré dobýva bohato sa rozvíjajúci segment C. Renault s novým vozidlom Arkana je prvým nešpecializovaným výrobcom, ktorý ponúka SUV kupé v Európe, a to v kategórii dosiaľ vyhradenej pre prémiové značky.

Press foto: (c) Renault

- Reklama -