Lintner: Respirátory pomáhajú politikom pri demagógii a klamstvách. Napríklad taký Heger…

2
Ľubomír Lintner, publicista, komentátor (Autor: Archív PL)

Šéfredaktori televízií a moderátori diskusných relácií, v ktorých je reč o dianí v slovenskej politike, by mali už prijať rozhodnutie, aby účastníci debát nemali na tvári rúška, či respirátory – myslí si politický komentátor Ľubomír Lintner. Podľa jeho vyjadrenia na sociálnej sieti totiž rúška zakrývajú podstatnú časť výrazu politikov a tým im uľahčujú diskusie.

“Tu nejde iba o to, aby divák mal už konečne možnosť vidieť celú ľudskú tvár (psychiatri by to už zrejme vedeli označiť aj odborne), ale dôležité je najmä to, aby divák jasne videl, aký má politik pri vyslovených slovách aj výraz tváre. Ten totiž v spojení so slovom vytvára celkový dojem. Oči síce vedia prezradiť veľa, to však viac platí pri vyznaniach lásky, ale nie pri výpovediach politikov,” myslí si Lintner.

Príkladom je podľa neho premiér Eduard Heger v relácii Na telo s Michalom Kovačičom v televízii Markíza. Bez respirátora by podľa Lintnera ťažko dokázal zakryť, že v prípade konania Igora Matoviča obhajuje neobhájiteľné.

“Škoda, že divák nemal možnosť vidieť celú tvár premiéra, keď sa snažil divákov presvedčiť, že Matovič neútočil na vedecké inštitúcie, keď vo štvrtok na Facebooku pogratuloval „idiotom“ za to, že Rusi chcú naspäť vakcíny Sputnik V dovezené na Slovensko. Lebo to bol presne taký typ politického slovíčkarenia so snahou ovplyvniť verejnú mienku, akú kedysi použil Mečiar, keď verejnosť presviedčal o tom, že bol na neho pripravovaný atentát. S odstupom rokov vyšetrovateľ V. Novakovský uviedol, že to bolo všetko vymyslené,” porovnáva komentátor.

Rúška a respirátory podľa Lintnera pomáhajú politikom, aby ešte viac využívali demagógiu, lož a polopravdy na ovplyvnenie myslí ľudí.

“A nech by bola pandemická situácia akokoľvek riziková, tak pred referendom alebo voľbami, by politici rúška alebo respirátory nosiť nemali. Pomáhajú im totiž ešte viac deformovať realitu, ako to robia, tak či tak, aj bez rúšok. Ale vtedy aspoň všetci vidia výraz tváre. Pravda v aktuálnej situácie je totiž taká, že Matovič sa postavil na stranu ruského prezidenta a maďarského premiéra proti slovenským vedcom a diplomatom. A premiérovi Hegerovi sa to s pomocou respirátora, ktorý mu zakrýval tvár, oveľa ľahšie obhajovalo,” tvrdí Lintner.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Pane Lintnere, vaše články jsou určeny k tomu, aby zaplnily prázdná místa ve vašich novinách, jejich obsah je nulový.

  2. Tady nejde o to, na čí stranu sa premiér obrátil, ale kdo má pravdu, myslím, že slovenskí vedci nie, to sa ukáže.

Comments are closed.