Indonéziu zasiahlo silné zemetrasenie, hlásia najmenej jednu obeť

0
Miestny novinár natáča materiálne škody v triede školy po silnom zemetrasení, ktoré postihlo indonézske mesto Malang v sobotu 10. apríla 2021.

Najmenej jednu obeť na živote si vyžiadalo silné podmorské zemetrasenie s magnitúdou 6,0, ktoré v sobotu zasiahlo oblasť pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva, kde spôsobilo škody na domoch.

 Hypocentrum zemetrasenia zaznamenaného o 09.00 h SELČ sa podľa geologickej služby USA (USGS) nachádzalo v mori 45 kilometrov južne od okresu Malang v provincii Východná Jáva v hĺbke 82 kilometrov. Úrady nevydali varovanie pred vlnami cunami.

Jednu ženu na motorke zabili padajúce skaly v okrese Lumajang a ťažko zranili jej manžela, uviedli tamojšie úrady. Podľa médií otrasy v oblasti poškodili aj niekoľko domov.

Indonézia so svojimi viac ako 17.000 ostrovmi a vyše 260 miliónmi obyvateľov leží na tzv. Ohnivom kruhu, geologicky najaktívnejšej zóne na Zemi, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní a pravidelne tam dochádza k zemetraseniam. V januári tohto roka zahynulo najmenej 105 ľudí pri ničivom zemetrasení, ktoré postihlo ostrov Sulawesi.

- Reklama -