V Ríme bude financie strážiť Peugeot e208 z Trnavy

0
Slávnostné odovzdanie prvého modelu Peugeot e208 v Ríme. Foto: Peugeot

Peugeot a talianska finančná polícia „Guardia di Finanza“ vzájomnou spoluprácou posielajú odkaz v prospech mobility s nulovými emisiami.

Prvý model z flotily tridsiatich vozidiel Peugeot e-208 vybavených 100-percentnými elektrickými motormi bol reálne dodaný generálnemu veleniu „Guardia di Finanza“. Talianska finančná polícia bude v Ríme jazdiť na slovenských  elektrických modeloch, pretože elektrický model Peugeot e-208 sa vyrába výhradne v závode STELLANTIS v Trnave.

Stopercentne elektrický strážca

Počas ceremoniálu, ktorý sa konal v Ríme na generálnom velení „Guardia di Finanza“ za prítomnosti najvyšších inštitucionálnych orgánov zboru, spoločnosť PEUGEOT Italy oficiálne odovzdala kľúče od prvej z tridsiatich modelov Peugeot e-208. Auto je vybavené 100-percentným elektromotorom s výkonom 100 kW (136 k) a je možné ho použiť v operáciách, kde agilita a okamžitá reakcia zohrávajú dôležitú úlohu v každodennom živote. Ultratechnológia vďaka pohonu otvára cestu pre novú nízko uhlíkovú mobilitu a nesie so sebou víťazné danosti, vďaka ktorým sa tento model stal v Európe Autom roku 2020. Po prvom dodanom modeli, zapožičanom bezplatne, bude nasledovať ďalších 30 automobilov, ktoré sú poskytnuté na dlhodobý prenájom a sú vybavené rovnakým stopercentným elektromotorom v oficiálnej šedej a žltej farbe „Guardia di Finanza“.

Spoľahlivý pomocník

Peugeot e-208 je vybavený batériou s kapacitou 50 kWh, ktorá umožňuje dojazd až 340 km podľa schvaľovacieho protokolu WLTP. Na túto batériu je poskytovaná záruka osem rokov alebo 160 000 km so 70-percentnou garanciou jej kapacity nabíjania. Umiestnenie batérie pod podlahou prirodzene znižuje ťažisko vozidla. To umožňuje dynamický výkon porovnateľný s tepelnými verziami. Režimy nabíjania sú flexibilné a prispôsobené každodennej situácii: od klasickej zásuvky v domácnosti až po 100 kW nabíjačku, ktorá umožňuje dosiahnuť 80 % nabitia za 30 minút.

Prepracovaný interiér

Cockpit 3D má všetko, čo finanční policajti pre svoju prácu potrebujú. Foto: Peugeot

Jadro interiéru tvorí Cockpit 3D, ktorý vysiela informácie na dvoch úrovniach čítania, v závislosti od stupňa ich dôležitosti alebo naliehavosti. Je tu  tiež výhoda v reaktivite automobilu, ktorá predstavuje v odozve rádovo pol sekundy v porovnaní s bežnou kombináciou alebo 15 m prejdených rýchlosťou 100 km/h. Peugeot e-208 vyvinutý pre „Guardia di Finanza“ sa vyznačuje dokonalou integráciou vybavenia potrebného na splnenie jeho misií.

Špeciálne úpravy

Dispozičné riešenie obsahuje vystuženú zadnú poličku vybavenú svetlami na čítanie na nočné čítanie máp a predný úložný priestor na umiestnenie tabletu pre komunikáciu s operačným strediskom. Interiér je tiež vybavený ergonomickou ovládacou skrinkou na riadenie akustiky.

Peugeot e208 v oficiálnych farbách „Guardia di Finanza“. Foto: Peugeot

V exteriéri karoséria získala lak s vysokou refrakciou v oficiálnych farbách „Guardia di Finanza“. Okrem toho sú tu tri otočné majáky na streche a mikro LED rampy vpredu a vzadu, integrované pre zaistenie maximálnej viditeľnosti vo všetkých prevádzkových fázach, aj keď vozidlo stojí. Tieto vozidlá, ktoré sú čoraz pokročilejšie, vybavené pre veľmi špecifické potreby, sú podrobené prísnym testom a sú homologizované v súlade s platnými predpismi.

- Reklama -