Podnikateľ Peter Brhel je na slobode

0
Ilustračná foto z akcie NAKA Mýtnik (Foto: TASR)

Podnikateľa Petra Brhela, ktorého zadržali počas januárovej policajnej akcie Mýtnik, prepustili vo štvrtok na príkaz prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) z väzby na slobodu. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

“Môžeme potvrdiť, že dňa 8. apríla bol obvinený P. B. príkazom prokurátora ÚŠP prepustený z kolúznej väzby, keďže pominuli jej dôvody. V predmetnej trestnej veci naďalej prebieha vyšetrovanie, preto ďalšie informácie nie je možné poskytnúť,” uviedol Skladan.

Prepustenie Petra Brhela potvrdil aj jeho obhajca Michal Mandzák. “Môžem potvrdiť, že môj klient bol dnešného dňa prepustený na slobodu na základe našej žiadosti o prepustenie z väzby. V tejto súvislosti by som rád ocenil postoj dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu, ktorý sa zaoberal našou žiadosťou a vzhliadol ju dôvodnou,” povedal advokát.

Petra Brhela zadržali 29. januára spoločne s exšéfom finančnej správy Františkom Imreczem a ďalšími. V rámci akcie bol obvinený aj brat Petra Brhela. Jozef Brhel je vo väzbe od 1. marca.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

- Reklama -