Matovič rieši v Moskve Sputnik

0
minister financií Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

Expremiér Matovič dnes rieši kontrakt na vakcíny, ktorý pre Slovensko dohodol. Kvôli vakcínam padla prvá Matovičova vláda a najnovšie Štátny ústav pre kontrolu liečiv vyhlásil, že vlastne nevie, čo vo fľaštičkách je, lebo chýba dokumentácia.

“Dnes sa v Moskve stretnem s Kirillom Dmitrievom, CEO Russian Direct Investment Fund (Ruský fond pre priame investície), pod ktorého priamo spadá výrobca vakcíny Sputnik V Gamaleya a s ktorým som celý kontrakt na 2 milióny vakcín dohodol. Rokovanie sa bude týkať, samozrejme, vakcíny,” uviedol minister financií Matovič na sociálnej sieti.

Matovič tiež vyhlásil, že “akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať.”

Podľa Ministerstva financií SR “cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko”.

- Reklama -