Krajniak: Demisiu som podal ako demisiu. Nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”

1
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) (Foto: TASR)

Bývalý minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) nebude členom kreujúcej sa vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že rekonštruovanú vládu napriek tomu bude podporovať v parlamente. Krajniak hovorí, že sme boli svedkami, keď politici žiadali “Tebareflexiu” a nevyvodzovali sebareflexiu. On sa do vlády nevráti, lebo demisiu myslel ako demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”.

“Za posledné tri týždne rôzni politici vyzývali iných politikov na sebareflexiu. Inými slovami – žiadali Tebareflexiu. Žiadali od iných, aby sa zmenili, namiesto toho, aby začali od seba.Kríza sa zhoršovala a uprostred pandémie hrozili predčasné voľby. Namiesto výziev na Tebareflexiu bolo treba urobiť čin. Bolo potrebné rozťať gordický uzol. Preto som urobil čin a začal som od seba – podal som demisiu,” uvádza Krajniak.

Sme rodina podľa neho celý rok pristupovala ku riešeniu pandémie i ostatných problémov Slovenska konštruktívne.

“Nežiadali sme demisie od iných, nikoho sme nevydierali, snažili sme sa nájsť konštruktívne riešenie v každej situácii. Koalícia sa včera aj s našim prispením dohodla na pokračovaní. Napriek tomu sa nemôžem tváriť, že sa nič nestalo. Za situáciu, v ktorej sme, nie sú zodpovední len M. Krajčí a I. Matovič. Nemyslím si, že stačia tieto dve „Tebareflexie“ a môžeme ísť ďalej akoby sa nič nestalo. Za situáciu vo vládnej koalícii i na Slovensku sú minimálne rovnakým dielom zodpovední aj ďalší. V duchu vyššie napísaného nechám na nich, aby voči sebe vyvodili zodpovednosť, aby urobili sebareflexiu a prípadne zvážili, že sa vymenia. Alebo zmenia. Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že nebudem členom vlády E. Hegera. Aj preto, že som dal demisiu s vedomím, že podávam demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”. To je moja reflexia posledných týždňov. Eduarda Hegera mám rád a považujem ho za čestného človeka. Želám mu v pozícii premiéra i v osobnom živote všetko dobré. Budem v parlamente podporovať jeho vládu,” vyhlásil Krajniak.

- Reklama -

1 komentár

  1. Žiaľ, Igor Matovič na rozdiel od Milana Krajniaka žiadnu sebareflexiu nemá a chce si len vymeniť s Eduardom Hegerom vládne posty. Všetci, čo ma prekvapuje, hovoria, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nemusí vymenovať I. Matoviča za ministra financií (poukazujúc na rekonštrukciu vlády počas prezidentovania A. Kisku) s dodatkom, že ak vymenuje Eduarda Hegera za predsedu vlády, potom už musí akceptovať každého ministra, ktorého jej navrhne. Nuž, zabúda sa, že prvý prezident SR Michal Kováč Ivana Lexu za ministra nevymenoval, hoci vtedajší premiér Vladimír Mečiar na tom trval. Pritom V. Mečiar bol vtedy na vrchole popularity.

Comments are closed.