Jankovská zostáva hospitalizovaná v nemocnici na psychiatrii

0
Monika Jankovská na archívnej snímke (Autor: TASR)

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská zostáva hospitalizovaná na psychiatrii vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Jej zdravotný stav je naďalej zlý a vyžaduje si hospitalizáciu. Po pondelkovej návšteve svojej klientky o tom informoval jej obhajca Peter Erdős.

„Jej zdravotný stav je nemenný, je zlý a je v takom rozsahu, že vyžaduje stále hospitalizáciu. Uvidíme časom, akým spôsobom sa to bude vyvíjať a dokedy bude potrebovať ústavnú starostlivosť alebo inú formu zdravotnej starostlivosti,“ priblížil Erdős.

Sudca Okresného súdu (OS) v Trenčíne v nedeľu (7. 3.) rozhodol o prepustení Moniky Jankovskej z policajného zadržania s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontaktovania sa s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal voči rozhodnutiu OS v Trenčíne sťažnosť, rozhodovať o nej bude 15. marca Krajský súd v Trnave. Erdős nedokáže odhadnúť, či zdravotný stav jeho klientky umožní jej účasť na súde. Monike Jankovskej nainštalovali v pondelok monitorovací náramok.

Jankovská sa psychicky zrútila po tom, ako ju vo štvrtok (4. 3.) po prepustení z väzby zo strany Najvyššieho súdu SR na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Zadržanie súviselo s kauzou prevodu trenčianskeho baru Fatima.

- Reklama -