O sťažnosti v prípade Jankovskej bude súd rozhodovať budúci týždeň

0
Archív, marec 2021 Monika Jankovská (Foto: TASR)

Krajský súd (KS) v Trnave bude rozhodovať 15. marca o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči rozhodnutiu Okresného súdu (OS) v Trenčíne, ktorý prepustil bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskej zo zadržania. Informoval o tom obhajca Peter Erdős.

“Bolo to obsahom uznesenia. V prípade prepustenia zo zadržania musí sudca pre prípravné konanie rovno stanoviť termín verejného zasadnutia na odvolacom súde,” vysvetlil obhajca. Verejného zasadnutia by sa mal zúčastniť prokurátor, obhajca a obvinená. “Uvidíme, v akom stave bude obvinená, lebo momentálne nie spôsobilá žiadneho úkonu, čo vyplýva aj z lekárskych správ. Preto sa nemohla dostaviť na OS v Trenčíne,” dodal advokát.

Sudca OS v Trenčíne v nedeľu (7. 3.) rozhodol o prepustení Moniky Jankovskej z policajného zadržania s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontaktovania sa s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima.

Zdravotný stav obvinenej si, podľa jej advokáta naďalej vyžaduje hospitalizáciu v ústavnom zariadení. Monika Jankovská sa psychicky zrútila po tom, ako ju vo štvrtok (4. 3.) po prepustení z väzby zo strany Najvyššieho súdu SR na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Zadržanie súviselo s kauzou prevodu trenčianskeho baru Fatima.

- Reklama -