YouTube odstránil zo svojej siete päť kanálov mjanmarskej armády

0
Na archívnej snímke z 20. marca 2018 aplikácia Youtube na iPade v Baltimore. YouTube v piatok 5.marca 2021 oznámil odstránenie piatich videokanálov, ktoré prevádzkovala mjanmarská armáda. Internetový portál kanály odstránil pre porušovanie pravidiel siete. (Foto: TASR/AP)

YouTube v piatok oznámil odstránenie piatich videokanálov, ktoré prevádzkovala mjanmarská armáda. Internetový portál kanály odstránil pre porušovanie pravidiel siete. Informovala o tom agentúra AP.

Youtube uviedol, že rovnako sleduje aj akýkoľvek ďalší obsah, ktorý by mohol porušovať pravidlá siete. Rozhodnutie prišlo po tom, ako sociálna sieť Facebook oznámila odstránenie všetkých stránok spojených s mjanmarskou armádou zo svojho portálu a sociálnej siete Instagram, ktorú tiež vlastní.

Eskalácia násilia zo strany bezpečnostných zložiek voči protestujúcim v Mjanmarsku vyvolala tlak na medzinárodné spoločenstvo, aby podniklo kroky na obmedzenie vojenskej junty, ktorá 1. februára zosadila demokraticky zvolenú vládu a uväznila jej predstaviteľov vrátane de facto premiérky Aun Schan Su Ťij.

V krajine počas protestov zabili už viac ako 50 demonštrantov a ďalších vyše 1000 zadržali.

- Reklama -