Poslanec Krošlák: Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér

0
Ján Krošlák (OĽANO) Foto: TASR

Poslanec Matovičovho OĽANO Ján Krošlák sa rozhodol pomenovať politiku ako ju vidí on. Vyzval cez status na sociálnej sieti svojho straníckeho šéfa Matoviča, nech sa pozrie do zrkadla a uvidí, že kreslo premiéra mu je stále priveľké. Tu je celý názor Krošláka.

Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľaše len preto, lebo už ma nebaví stále obhajovať a vysvetľovať freestyle jedného človeka. Už ma nebaví pozerať do očí priateľom, ktorí pri pohľade na mňa, vidia automaticky nášho šéfa a klopkajú si neveriacky prstom na čelo.

Čakal som rok, poctivo som sa angažoval v práci v parlamente vo veciach, ku ktorým mám blízko a stále som dúfal a úprimne veril, že náš premiér dorastie do svojho kresla. Mal úplne plné právo po voľbách stať sa premiérom a všetci sme mu to priali, zaslúžil si to za ten boj, ktorý viedol dlhé roky proti korupcii v politike. Ale čas uteká a kreslo je stále veľké. Argumentom a frázam, že on sa zmení, on dorastie do toho kresla, naučí sa vládnuť, tlak na neho je enormný, poučí sa z vlastných chýb už prestávam veriť. Neuvážené, provokujúce a niekedy infantilné statusy aj napriek radeniu poradcov zo všetkých strán stále pokračujú.

Urážanie ľudí, one man nápady, agresívny spôsob boja, akoby sme boli v opozícii, tiež stále pokračuje. Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stava diagnóza, ktorá ma charakter veľkej alergie väčšiny Slovákov na jeho osobu. Úplne podporujem túto vládu, vážim si ťažkú prácu všetkých ministrov, väčšina mojich kolegov poslancov sú múdri čestní ľudia a preto si myslím, že nepatria vsetci do jedného vreca.

Dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať. Ľudia by ho mali mať radi alebo rešpektovať a v najhoršom prípade s ním nesúhlasiť, ale nie nenávidieť. Pokles preferencii Oľano vôbec nesúvisí s covidom, veľká väčšina Slovákov nie sú hlupáci, ale priamo súvisí so správaním premiéra. Je zjavné, že 10 percent voličov ho nenávidí a možno 10 percent miluje, vadí mi však, že 80 percent Slovákov sa chytá pri pohľade na jeho statusy alebo výstupy v televízii neveriacky za hlavu a pocitovo sa pomaly, ale isto preklápajú k tej sklamanej a negatívne naladenej skupine Slovákov. Tento proces je nezvratný aj napriek tomu, že Oľano plní, čo sľúbilo a vôbec si nemyslím, že to je kvôli covidu.

Kde je teda chyba? Na záver poviem len, že poslanci Oľano nie sú žiadne ovce, majú vlastné názory a sú medzi nami aj takí, ktorí majú na to, aby viedli túto krajinu lepšie. Riadiť krajinu je ťažká vec, ale keď sa obklopíte schopnými odborníkmi, vymačkáte z nich to najlepšie a počúvate, čo vám hovoria, tak schopný premiér prežije aj v zlom počasí.

Igor Matovič by mal namiesto slovíčka ja, používať slovo my a jeho my (najbližší poradcovia a kolegovia) nebáť sa povedať slovo nie.

PS: Zostávam stále poslancom tejto koalície, verím, že táto vláda úspešne dovládne, dokončí poslanie, na ktoré dostala mandát a aby Fico a spol. skončili tak, ako si každý z nich zaslúži. Poprosím každého, kto súhlasí s mojím názorom, nech ho zdieľa alebo inak šíri, aby zrkadlo bolo čo najjasnejšie.

- Reklama -