Kritik Kremľa Navaľnyj napísal v odkaze z väznice: Všetko je v poriadku

0
Alexej Navaľnyj (Foto: TASR/AP)

Odsúdený kritik Kremľa Alexej Navaľnyj poslal v stredu prvý odkaz zo zadržiavacieho strediska neďaleko Moskvy a zažartoval, že “je všetko v poriadku”. O väznici, kde je v karanténe, napísal aj ďalšie vtipné poznámky. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

V príspevku na sociálnej sieti Instagram tento najznámejší kritik ruského prezidenta Vladimira Putina uviedol, že sa nachádza v zadržiavacom stredisku v meste Koľčugino vo Vladimírskej oblasti severovýchodne od Moskvy. Je tam v karanténe. 

“Všetko je u mňa v poriadku, na tréningovom dvore je dokonca aj posilňovacia tyč,” napísal na Instagrame.

Navaľného odsúdili minulý mesiac na dva a pol roka v trestaneckej kolónii za porušenie podmienok podmienečného trestu, keď sa v Nemecku liečil po útoku nervovoparalytickou látkou.

Odkaz zverejnil po tom, čo ho tím jeho obhajcov navštívil vo väznici v Koľčugine, kde je v karanténe.

Jeho advokátka Oľga Michajlovová uviedla, že tam bude zadržiavaný zrejme dovtedy, kým nenadobudne platnosť jeho trest, a že má dobrú náladu. “Cíti sa dobre,” povedala pre AFP Michajlovová. Dodala, že v cele je spolu s dvoma ľuďmi.

“V cele nie je nič okrem televízora,” povedala s tým, že Navaľnyj nemôže dostávať listy ani si nič vo väznici kupovať.

Michajlovová uviedla, že ešte nie je jasné, kde si Navaľnyj nakoniec odpyká svoj riadny trest.

Predstaviteľ Moskvy už skôr povedal, že to bude vo väznení v meste Pokrov vo Vladimírskej oblasti, nazývanej Trestná kolónia číslo 2.

Navaľnyj v odľahčenom odkaze napísal, že nevie, čo sa deje vo svete, a nepodarilo sa mu zohnať žiadne knihy z väzenskej knižnice.

“Preto jedinou zábavou sú gurmánske experimenty,” zažartoval a vysvetlil, že si so spoluväzňami v cele sušia chlieb a robia z neho krutóny.

- Reklama -