Ostrá kritika Ďuriš Nicholsonovej: Sputnik V je dielom megalomanickej paranoje! Nie boj za záchranu ľudí

2
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa (Foto: Facebook/ Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Sputnik V nemá podľa europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej nič spoločné so záchranou ľudí. “Zodpovednosti za prípadné škody spôsobené na zdraví ľudí sa snažia Matovič a Krajči preniesť na lekárov a na ľudí,” vyhlásila europoslankyňa na sociálnej sieti. Je to podľa nej zbabelé a zákerné.

“Odložme teraz to, kam Slovensko posunul geopoliticky nákup dvoch miliónov vakcín Sputnik V a do akej pasce sa krajina chytila v hybridnej vojne, keď sadla na lep protistrane. Pozrime sa len na FAKTY! Sputnik V nielen, že nemá schválenie Európskej liekovej agentúry, o schválenie vakcíny ani len nepožiadali. Otázka je, prečo, keď s ňou chcú preraziť na trhy členských štátov EÚ,” pýta sa Ďuriš Nicholsonová.

Europoslankyňa kladie tieto otázky:

Majú dostatok klinických štúdií? Majú dostatok testov a dát, aby prešli prísnym hodnotením EMA? Ak áno, prečo nepožiadali o registráciu vakcíny? Ak nie, môžme s istotou tvrdiť, že Sputnik V je dostatočne účinný? Je preukázateľne bezpečný pre rôznych ľudí v rôznych stavoch, ktorí sa dajú očkovať? Vieme, že regulačný úrad v Brazílii vrátil dokumenty, ktoré žiadajú o schválenie tzv. núdzového použitia ruskej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 Sputnik V. Podklady totiž nespĺňali ani požadované MINIMÁLNE kritériá. Budeme veriť hodnoteniu Mareka Krajčiho? Je on tá autorita, väčšia alebo rovnaká ako vedci v EMA, ktorá dokáže dať odpovede na všetky otázky?

Podľa Ďuriš Nicholsonovej ak bude Krajči hodnotiť bezpečnosť Sputnik V tak ako vedie rezort, bez dát a nastavených procesov, jeho názor na vakcínu, ani jeho ministerská pečiatka nemôžu byt dostatočnou zábezpekou, ktorá rozptýli pochybnosti o Sputniku V. Takou nie je podľa nej ani štúdia uverejnená vo vedeckom časopise Lancet a je ním jedine EMA.

“Má Krajči teraz inú možnosť, ako vydať povolenie pre vakcínu z Ruska, keď jeho šéf, ktorý jediný ho politicky drží nad vodou, potajomky objednal 2 milióny dávok? Čo sa stane, keď sa nenájde dostatočný počet ľudí, ktorí sa dajú dobrovoľne očkovať vakcínou bez registrácie EMA, len s Krajčiho pečiatkou? Zodpovednosť za podanie vakcíny majú prebrať ošetrujúci lekári!!! Nájdeme dostatok lekárov, ktorí preberú zodpovednosť za Sputnik V bez dát a dôkazov z klinických štúdii?

Europoslankyňa pripomína, že z EÚ by mali prísť ďalšie vakcíny MODERNY, ktorá má registráciu EMA a začnú sa distribuovať aj Johnson & Johnson vakcíny.

“Čo bude so Sputnikom, keď sa nám bude hromadiť v skladoch? Akcia Igora Matoviča s jeho ministerským vazalom Krajčim bola od začiatku plánom megalomana, ktorý sa viac ako na premyslenú a zodpovednú záchranu ľudí sústreďoval na vlastný imidž mesiáša. Akékoľvek škody, ktoré vzniknú touto akciou na verejných zdrojoch, by mali byť premiérovi zosobnené!” vyhlasuje Ďuriš Nicholsonová.

Zodpovednosti za prípadné škody spôsobené na zdraví ľudí sa snažia Matovič a Krajči preniesť podľa nej na lekárov a na ľudí, pričom ani jedna skupina sa nemôže rozhodnúť na základe dát, lebo ich nemáme. “Toto je zbabelé a zákerné. Preto považujem akciu SPUTNIK V za dielo megalomanickej paranoje a nie za zodpovedný boj proti COVID19,” uviedla Lucia Ďuriš Nicholsonová.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

Comments are closed.