Valášek: Koalícia pripravená očkovať ľudí neregistrovanou vakcínou? Odchádzam aj zo strany

1
Tomáš Valášek. Foto: Facebook/Tomáš Valášek

Poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek odchádza zo strany Za ľudí, potvrdil to on sám. Mal sa tak rozhodnúť po rozhovoroch v strane, kde sa mal spomenúť aj odchod Za ľudí z vládnej koalície. Strana by však mala v koalícii zotrvať. Rokovať má ešte predsedníctvo.

Dôvodom jeho odchodu sú rovnako ako pri odchode z koalície okolnosti nákupu ruskej vakcíny Sputnik V. “Nechcem byť súčasťou koalície, ktorá je pripravená očkovať ľudí neregistrovanou vakcínou. Strana Za ľudí to vidí rovnako, ale na rozdiel odo mňa je pripravená v koalícii pokračovať,” skonštatoval.

“Strana Za ľudí ostáva v koalícii, ja nie, čiže tým vystupujem aj zo strany Za ľudí. V otázke Sputnika mám so stranou rovnaký postoj. Na rozdiel odo mňa je pripravená v koalícii pokračovať, nemám preto na výber iné ako odísť,” priblížil.

Spolu s ďalším bývalým predstaviteľom strany Miroslavom Kollárom chce Valášek fungovať v rámci parlamentnej opozície. “Budeme diskutovať, ako byť v parlamente dôstojnou, odbornou opozíciou nezaťaženou zlodejstvami či fašizmom,” doplnil.

Valášek oznámil svoj odchod z koalície v pondelok (1. 3.). Následne mali prebiehať rozhovory vnútri strany Za ľudí o ďalšom fungovaní koalície. Za ľudí trvá na svojom postoji, aby sa na Slovensku neočkovalo neregistrovanými vakcínami. Strana pod vedením Veroniky Remišovej odmietla spôsob, akým premiér Igor Matovič (OĽANO) privítal ruskú vakcínu Sputnik V.

Valášek tvrdí, že premiér sa namiesto vyvodenia zodpovednosti a nápravy v boji proti pandémii “uprel na zháňanie neoverenej ruskej vakcíny”. Remišová v pondelok uviedla, že očkovanie neregistrovanou vakcínou môže poškodiť a zneprehľadniť systém očkovania v krajine.

- Reklama -

1 komentár

  1. Keď príde do tuhého , tak p.Valášek by sa rád napil aj psej krvi ?! Narážam na film (western) myslým , že zo 60-tych rokov , ktorý sa volal HOMBRE ! V dostavníku , okrem iních cestuje John Russel , za maláho chlapca unesený a vychovaný Apačmi , prezívaný HOMBRE a manželia , ktorý okradli rezerváciu indiánov o peniaze a ktorí ohŕňali nos nad tým , že Apači keď trpeli hladom jedli psov a pili psiu krv ! Keď pani čo z manželom okradli indiánov a banditi tie peniaze chceli , tak priviazali pani , myslím , že ku koľanici a bola na priamom prudkom slnku niekoľko hodín , tak John Russel (HOMBRE) sa spolucestujúcich opýtal , že či by si pani TERAZ nedala hlt psej krvi ! HOMBRE nakoniec umiera , ale predtým vlastne všetkých zachránil !?

Comments are closed.