Matovič: Proti väčšine poctivých ľudí stojí hŕstka štváčov… kopa ľudí im lipne na falošných sladkých rečiach plných jedu

0
Igor Matovič, (Foto: TASR)

“Prosím, buďte veľmi opatrní,” vyzýva premiér Igor Matovič ľudí cez sociálnu sieť. Posťažoval sa, že vláda nedrží spolu a opozícia a prezidentka zneužívajú pandémiu na politikárčenie. To má za následok katastrofálnu situáciu pri covid-19, v akej sa Slovensko nachádza.

“Viem, že si to mnohí nechceme priznať, ale len a len od našej spoločnej vôle dodržiavať ochranné opatrenia záleží, ako sa zajtra budeme mať. Viem, že je populárne dokazovať iným, ako sa to mňa netýka, ako ja nemusím, ako dokážem systém obísť. Doplácame však na to všetci. Niektorí zdravím, iní životmi, iní ekonomickým strádaním,” uviedol Matovič.

A vzápätí skritizoval koaličných partnerov, opozíciu, aj prezidentku. “V krajinách, kde vládne strany držia spolu, kde opozícia či prezident/-ka nezneužívajú pandémiu na politikárčenie, ľudia dodržujú opatrenia výrazne viac a sú na tom výrazne lepšie. My také šťastie nemáme. Proti väčšine poctivých ľudí stojí hŕstka štváčov, ktorí sa riadia heslom – čím horšie, tým pre nich lepšie. Bohužiaľ kopa ľudí im lipne na falošných sladkých rečiach plných jedu … a ani si neuvedomujú, ako veľmi si tým ubližujú,” vyhlásil Matovič.

Aké je odporúčanie premiéra pre budúcnosť? “Buďte statoční a verte svojmu rozumu. Nenechajte sa manipulovať ľuďmi, pre ktorých ste len čísla a mydlia si ruky každé ráno pri počte mŕtvych. Čísiel.

- Reklama -