Tomáš: Núdzový stav má platiť len pre nemocnice a DSS, inak stačí mimoriadna situácia

1
Erik Tomáš (Hlas-SD), Foto: TASR

Erik Tomáš v Sobotných dialógoch RTVS prízvukoval, aby sa ambulantní lekári viac venovali ľuďom pozitívne testovaným na ochorenie COVID-19 a pýta sa koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby sa spamätal minister zdravotníctva?
      
      Tomáš poukazuje na to, aby štát viac pomohol ambulantným doktorom. Hovorí, že sa viac času venovalo plošnému testovaniu a očkovaniu a chýbalo sústredenie na samotnú liečbu pozitívnych pacientov. Na mieste je aj skoršie povolenie liečiv, ktoré môžu pomôcť k zlepšeniu zdravotného stavu, ako príklad uviedol liek s účinnou látkou ivermektín. “Sú tam diskutabilné názory na ten liek, ale potom sa spýtajte tých ľudí, ktorým niekto zomiera alebo sa niekto nakazí, že ak by mali tú možnosť, tak ten liek mu určite dajú, lebo je to lepšie, ako sa na neho len tak pozerať,” tvrdí Tomáš.
            

Tomáš je toho názoru, že minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) mal byť už dávno vymenený. “Koľko ľudí má ešte zomrieť? Ako manažér rezort zdravotníctva nezvláda,” konštatuje. Odvolanie Krajčího žiadali nielen SaS, ale aj koaličná strana Za ľudí. Tomáš si myslí, že ak by to naozaj chceli, mohli sa strany spojiť, zatlačiť a vymeniť ho. Ponuku Sulíka označil za neúprimnú.
     

 Opätovné schvaľovanie núdzového stavu v parlamente považuje opozičný poslanec za frašku. Myslí si, že vláda vyhlásenie tohto stavu potrebuje len na to, aby zamedzila zhromažďovaniu ľudí a protestom. Navrhol, aby sa prijal nový pandemický zákon, ktorý zadefinuje núdzový stav pre domovy dôchodcov a nemocnice, a pre zvyšok záležitostí by platila iba mimoriadna situácia.

“Ak chceme obmedziť mobilitu, určite by sme mali definitívne zrušiť to nezmyselné plošné testovanie, ktoré len zbytočne púšťa do obehu falošne negatívnych ľudí,” vyhlásil nezaradený poslanec NR SR a podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Erik Tomáš. Za dôležitú považuje aj lepšiu kontrolu hraníc. “Na jednej strane sme plošne testovali, ale na druhej strane boli hranice priepustné ako nejaký ementál,” povedal.
     

 Podľa Tomáša mala byť e-karanténa dokončená už dávno. Pýta sa, čo robila vláda od jari až doteraz, aby bola pripravená správne.
      

- Reklama -

1 komentár

  1. Doporučil by som prijať opatrenia, aby testovanie malo aspoň trochu zmysel, že keď sa zistí nakazenie vírusom COVID na testovaní človek hneď dostane balíček potrebných liekov a vitamínov aj s doporučeným dávkovaním a súčasne sa mu v rámci obce resp. mesta dajú kontakty na doručovacie služby na potraviny a lieky. Súčasne sa urobí administratívny záznam o bydlisku, kde sa bude daná osoba nachádzať dokiaľ bude v karanténe a pridelí sa príslušnému ambulantnému lekárovi. Súčasne sa musí zabezpečiť kontrola dodržiavania karantény.

Comments are closed.