Matovič: Debata s odborníkmi pri okrúhlom stole pokračuje, výsledky oznámia v piatok

0
Na Úrade vlády SR v Bratislave sa uskutočnil pracovný okrúhly stôl o ďalších krokoch a opatreniach, ktoré pomôžu zlepšiť epidemiologickú situáciu na Slovensku. Pozvanie prijali vedci a odborníci - epidemiológovia, infektológovia a analytici. Na snímke sprava premiér SR Igor Matovič (OĽaNo), lekár a odborník na tropickú medicínu, infektológiu Vladimír Krčméry a slovenský biochemik a vedec Pavol Čekan 23. februára 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Diskusia vedcov a odborníkov na Úrade vlády SR o riešení situácie s ochorením COVID-19 bude pokračovať aj vo štvrtok (24. 2.). Predstavenie konkrétnych opatrení verejnosti predpokladá predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) v piatok (25. 2.), najprv ich chce predstaviť koaličným partnerom.
     

 “Dohodli sme sa na niekoľkých desiatkach návrhov. Je to mimoriadne plodná, vecná, konštruktívna a povedal by som aj odborná debata,” uviedol Matovič po stredajšom stretnutí. Podporu opatrení chce hľadať nielen v koalícii, ale aj u opozície a prezidentky SR Zuzany Čaputovej.
    

  Poznamenal, že za opatreniami na zvládnutie situácie by mala stáť spoločnosť jednotne. “Jednoducho, celá spoločnosť by sme mali potiahnuť spolu,” zdôraznil. Komunikáciu s vedcami a odborníkmi hodnotí ako veľmi dobrú.
     

 Premiér Igor Matovič od utorka diskutuje na Úrade vlády SR s vedcami a odborníkmi. Hovoria o tom, ako zastaviť rast počtu pacientov v nemocniciach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň.

- Reklama -