Poslanec Pčolinský má covid-19

0
poslanec NR SR Peter Pčolinský (Smer rodina) Foto: TASR

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský je v karanténe potom, ako mal pozitívny test na COVID-19. S ostatnými poslancami Národnej rady (NR) SR z hnutia sa podľa slov Lindy Tribusovej z tlačového oddelenia Sme rodina nestretol, preto nemusia byť v karanténe. Okrem neho sú ale v izolácii aj poslanci hnutia Miloš Svrček a Patrick Linhart.

“Pán poslanec Peter Pčolinský je pozitívny na ochorenie COVID-19. Ostatní poslanci do karantény ísť nemusia, keďže naposledy prišli do kontaktu s poslancom Pčolinským na januárovej parlamentnej schôdzi,” uviedla Tribusová.

Na stredajšom rokovaní má parlament rozhodnúť, či odobrí predlžovanie núdzového stavu. Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) už avizoval, že hlasovanie bude zrejme tesné, pretože je veľa poslancov chorých a v karanténe. Zatiaľ však koalícia podľa jeho slov očakáva, že príde dostatok zákonodarcov.

Opozičný Smer-SD a nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho už avizovali, že núdzový stav nepodporia. Na jeho schválenie treba nadpolovičnú väčšinu všetkých poslancov, teda 76 hlasov.

Vláda začiatkom mesiaca rozhodla, že núdzový stav sa predĺži od 8. februára o ďalších 40 dní. Na základe novelizovanej legislatívy musí predĺženie núdzového stavu odobriť parlament, a to najneskôr do 20 dní.

- Reklama -