Šeliga: Ján a Martina zmenili Slovensko, vďaka nim sme sa vzbúrili

0
Na snímke zľava rodičia Jána Kuciaka Jozef a Jana Kuciakovci a mama Martiny Kušnírovej Zlatica Kušnírová a herečka Táňa Pauhofová počas zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko pri príležitosti druhého výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pod názvom „Za Jána a Martinu, za slušnú krajinu“ na Námestí slobody v Bratislave 21. februára 2020

Položením kvetov a zapálením sviečky pred domom vo Veľkej Mači v okrese Galanta si podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga uctil v nedeľu pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Dnes sú to tri roky, čo zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Táto vražda navždy zostane jednou z najväčších tragédií moderného Slovenska. Ján a Martina zmenili Slovensko. Iba vďaka nim a ich obeti sme sa vzbúrili a slobodne nadýchli,“ uviedol Šeliga.
     

 Podľa podpredsedu parlamentu je našou povinnosťou trvať na spravodlivom rozsudku s objednávateľmi vraždy a zároveň na vyšetrení všetkých káuz, na ktoré Kuciak poukazoval. „Je našou povinnosťou v aktuálnej situácii volať po vnútornej reflexii vládnutia. Táto vláda je lepšia, ako tie minulé, ak však štýl vládnutia, komunikácia a manažment krajiny neprejdú reflexiou, nenaplní ideál tisícov občanov, ktorí stáli na námestiach. A my zostaneme na pol ceste, pretože akokoľvek je to dôležité, je zrejmé, že len boj proti korupcii už dnes nestačí,“ vyjadril sa Šeliga.

- Reklama -