Polícia rozhodne, či začne trestné stíhanie za obete pandémie, a môže ho aj odmietnuť

0
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Vo veci výrokov predsedu vlády SR Igora Matoviča (OĽANO) o zodpovednosti ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) za obete pandémie ochorenia COVID-19 môže, ale nemusí byť začaté trestné stíhanie. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.
     

 Vysvetlil, že úlohou prokuratúry nie je zaoberať sa každým výrokom politikov, ktorý je použitý v politickom boji. V prípade predmetných vyjadrení premiéra však prokuratúra zaevidovala viacero podnetov na trestné stíhanie. “Bolo ich päť či šesť, my sa nimi musíme zaberať,” zdôraznil Žilinka s tým, že sa v prípade zákonným spôsobom koná. “Znamená to, že síce nemusí, ale môže byť v prípade začaté trestné stíhanie,” povedal generálny prokurátor.
    

  Príslušná prokuratúra podľa neho predloží, ak sa tak už nestalo,  podnet polícii, tá rozhodne o začatí alebo odmietnutí trestného stíhania.
    

  Žilinka sa takisto vyjadril k vyšetrovaniu samovraždy bývalého riaditeľa Policajného zboru Milana Lučanského. “Vo veci sa intenzívne koná,” uistil Žilinka, bližšie však priebeh vyšetrovania a jeho doterajšie výstupy komentovať nechce. “Čiastkové informácie sú skôr na škodu, ako na prospech veci,” dodal.

- Reklama -