Zomrel poslanec Ľubomír Petrák

1
Ľubomír Petrák, poslanec NR SR za Smer-SD, zomrel vo veku 59 rokov. (Foto: facebook Ľ. Petráka)

Zomrel poslanec NR SR a starosta obce Hurbanova Ves Ľubomír Petrák (SMER-SD), mal 59 rokov. Informáciu potvrdil jeho poslanecký kolega Dušan Jarjabek, ktorý je v kontakte s Petrákovou rodinou. Podľa viacerých bojoval Petrák od konca decembra s ochorením covid-19.

O vážnosti stavu Petráka hovoril aj v piatok na tlačovej besede predseda strany Robert Fico: “Jeden náš kolega, poslanec Národnej rady, Ľubo Petrák, zvádza v ostatných dňoch a ostatných hodinách ťažký boj. My mu nemáme ako pomôcť, len tak, že naňho myslíme a držíme mu palce,” uviedol. Podrobnosti Fico nešpecifikoval s tým, že nemá na to oprávnenie od rodiny.

Úprimnú sústrasť vyjadril na sociálnej sieti poslanec Smeru-SD a exminister práce Ján Richter. “Odišiel človek, s ktorým som spolupracoval desiatky rokov. Ľubo Petrák bol poctivý a pracovitý kolega a vzorný otec rodiny. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym,” napísal.

K Richterovým slovám sa pridala aj predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. “Je mi to úprimne ľúto. Poznala som ho osobne, bol síce poslancom za stranu Smer, no počas môjho pôsobenia v opozícii viedol parlamentný výbor pre vzdelávanie, ktorého som bola členkou. Napriek tomu, že sme na niektoré otázky mali diametrálne odlišné názory, bol to človek kultivovaného dialógu, človek, ktorý vedel preukázať rešpekt aj kolegom v opozícii, človek ktorý počúval, skrátka politik, s ktorým si viete predstaviť konštruktívnu spoluprácu napriek tomu, že stojíte na opačných brehoch politického spektra,” skonštatovala sociálnej sieti.

Na sociálnej sieti vyjadril úprimnú sústrasť aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). “Som rád, že som ťa spoznal Ľubo. Veľmi mi budú chýbať naše rozhovory,” dodal osobnejší rozmer svojej kondolencii.

Petrák bol členom predsedníctva Smeru-SD, v minulom volebnom období bol šéfom školského výboru, v súčasnosti zastával funkciu podpredsedu výboru.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.