VIDEO Polícia chce eliminovať čakacie doby na hraniciach

0
Foto: facebook Polícia SR

Polícia zintenzívnila kontroly na hraniciach Slovenska s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskom v súvislosti s dodržiavaním karantény a nariadení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová s tým, že situáciu monitorujú a budú sa snažiť eliminovať čakacie doby na čo najkratší čas.

“Od skorého rána sa tvorili čakacie doby predovšetkým v smere do Rakúska. Občania museli čakať desiatky minút. Postupne sa rady vytvorili aj na vstupe do SR, kedy najmä naši občania bývajúci v prihraničných oblastiach dochádzali do zamestnania na Slovensko,” skonštatovala hovorkyňa s tým, že situáciu denne vyhodnocujú a priebežne sa budú snažiť znížiť čakacie doby tam, kde to infraštruktúra dovoľuje.

Občanov polícia upozornila, aby si pri prechode hranicami vytvorili dostatočnú časovú rezervu, prípadne aby využili aj ostatné hraničné priechody. Rovnako pripomenula, aby si dopredu pripravili dokumenty predpísané vo vyhláške ÚVZ.

Hovorkyňa vysvetlila, že cieľom polície je intenzívna kontrola dodržiavania karanténnych opatrení a splnenia podmienok pred vstupom na Slovensko vyplývajúcich z platnej vyhlášky ÚVZ. Tou sa podľa jej slov nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na Slovensko.

Dodala, že kontroly robia najmä v časoch, kedy sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy. Dôvodom má byť to, aby polícia vedela účelne a efektívne využívať svoje sily a prostriedky, a to aj pri výkone kontrol dodržiavania karanténnych opatrení vo vnútrozemí.

vo videu Polície SR situácia na hraniciach, Berg, predpoludním 15.2.2021

vo videu Polície SR situácia na hraniciach, Rajka-Čunovo, predpoludním 15.2.2021

vo videu Polície SR situácia na hraniciach, Jarovce, predpoludním 15.2.2021

- Reklama -