Slovenská záručná a rozvojová banka aj Slovenská elektrizačná prenosová sústava majú nových členov v predstavenstvách

0
Na snímke minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) počas tlačovej konferencie 11. februára 2021 v Bratislave. Téma: Predstavenie nových členov predstavenstiev SZRB a SEPS. (Foto: TASR)

Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) bude mať troch a Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) piatich nových členov vo svojom predstavenstve, ktorí vzišli z výberových konaní. Informoval o tom na brífingu podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger (OĽANO).

Oznámil, že tromi novými členmi predstavenstva SZRB budú Peter David, Roland Štadler a Tomáš Takáč. Do výberového konania sa prihlásilo 58 uchádzačov, do užšieho výberu postúpilo 27 z nich. Novými členmi v SEPS budú podľa Hegera Peter Dovhun, Jaroslav Vach, Martin Riegel, Miroslav Janega a Marián Širanec. Podľa ministra financií uspeli vo výberovom konaní pre SEPS, do ktorého sa prihlásilo 60 kandidátov, do užšieho výberu sa dostalo 25 z nich.

Predsedami predstavenstva a zároveň generálnymi riaditeľmi budú podľa Hegerových slov David (v SZRB) a Dovhun (v SEPS).

Heger očakáva, že nové vedenie “pripraví spoločnosť SEPS na prichádzajúce výzvy a hlavne zabezpečí stabilitu siete”. “Taktiež očakávam, že zefektívni obstarávanie podporných služieb, kam smeruje enormné množstvo peňazí, ale aj akékoľvek iné obstarávania. Taktiež očakávam, že sprioritizuje investičný plán a zoptimalizuje investičný proces,” povedal.

Heger od nového vedenia SEPS tiež očakáva, že “zoštíhli organizáciu a zvýši prevádzkovú efektivitu”. “V konečnom dôsledku očakávam, že toto všetko bude mať aj kvantitatívny dosah, teda či už vo forme vyšších príjmov do štátneho rozpočtu alebo zníženia ceny elektrickej energie,” dodal.

- Reklama -