Krajčí: Situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa mierne zhoršila

1
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) počas tlačovej konferencie k aktuálnej epidemiologickej situácii v Bratislave 9. februára 2021. (Foto: TASR/AP)

Situácia na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom sa mierne zhoršila. V utorok to pri zhodnotení epidemiologickej situácie v krajine povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že predpokladá, že otvorením škôl sa situácia ešte zhorší. Denne zomrie pre nový koronavírus okolo 100 ľudí. Reprodukčné číslo je mierne nad hodnotou 1.

Šéf rezortu zdravotníctva ďalej informoval, že vybraných 40.000 učiteľov, ktorí budú zabezpečovať prezenčnú výučbu na školách, začnú očkovať od soboty 13. februára. Očkovania sa budú realizovať v soboty a v nedele v 12 očkovacích centrách. Od 1. marca sa začne na Slovensku očkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

V rámci okresov platí, že v štvrtom, teda v čiernom stupni varovania je 15 okresov, ide o Partizánske, Dunajskú Stredu, Galantu, Sninu, Nitru, Šaľu, Zlaté Moravce, Revúcu, Rožňavu, Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom, Hlohovec, Piešťany, Trnavu a Žiar nad Hronom. V treťom – bordovom stupni je 51 okresov. V druhom stupni varovania – červenom, je 13 okresov.

- Reklama -

1 komentár

  1. Je najvyšší čas ukončiť toto terorizovanie obyvateľov Slovenska testovaním, ktoré nemá žiaden zmysel!!! Táto liberálno fašistická vláda pod vedením zlodeja a plagiátora Mat_oviča robí iba samé zlo a hanbu!!! Toto im ide veľmi dobre, ale nič iné. Vlastne ešte kradnutie, v tom sa tiež veľmi dobrí!!! Nakúpiť 30 mil. nekvalitných testov? K tomu ešte vakcínu, ktorá nespĺňa požiadavky, ktoré by od nej človek očakával. Prečo ju asi tak liali do kanála? Vraj nemali striekačky. Istotne? Hm … tak takéto niečo to nedokáže len tak niekto. Modré trubky čo vy na to? Nič? Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.