Focus skúmal dôveru v politikov: 1. Čaputová, 2. Pellegrini, 3. Sulík. Kollár prepadol

1
Zuzana Čaputová, prezidentka SR. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 64 percent a nedôveruje 35 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 12. do 19. januára na vzorke 1005 respondentov.
      

Na druhom mieste v prieskume skončil nezaradený poslanec Národnej rady SR a expremiér Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 44 percent a nedôveru 55 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s dôverou na úrovni 37 percent a nedôverou 63 percent. Vicepremiérke a šéfke ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) dôveruje podľa prieskumu 30 percent a nedôveruje 67 percent opýtaných ľudí.
     

 Predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi dôveruje 21 percent a nedôveruje 77 percent respondentov. Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) vyjadrilo dôveru 21 percent a nedôveru 78 percent respondentov. Predsedovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi dôveruje podľa výsledkov prieskumu 20 percent a nedôveruje 79 percent opýtaných.
      

Nasleduje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 20 percent a nedôveru 79 percent respondentov.
     

 Rovnakú dôveryhodnosť, 17 percent, majú šéf mimoparlamentného hnutia KDH Milan Majerský, ktorému na druhej strane vyjadrilo nedôveru 45 percent opýtaných, a predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko Irena Bihariová, ktorej nedôveruje 60 percent opýtaných.

- Reklama -

1 komentár

  1. Čaputová nič NEROBÍ , preto ani nič nepokazí a počuť o nej je len o tom , aké handry má na sebe a aká je ,,KRÁSNA´´ !? Preto je v tom prieskume na prvom mieste !!!

Comments are closed.