Mesto Bratislava: Premyslite si, či potvrdenie o teste naozaj potrebujete

1
Na snímke zdravotnícky pracovník skenuje QR kódy pacientov počas otvorenia unikátneho odberného miesta MČ Petržalka na Ekonomickej Univerzite v Bratislave na Dolnozemskej cestej, ktoré vďaka čítačke občianskych preukazov a automatickej tlači certifikátov výrazne zefektívni proces celoplošného skríningu obyvateľov. Tieto technické vylepšenia v prospech občanov plánuje mestská časť nasadiť zároveň na viaceré iné odberné miesta počas celoplošného víkendového skríningu. V Bratislave 21. januára 2021. (Foto: TASR)

Mesto Bratislava odporúča ľuďom, ktorí sa plánujú v najbližších dňoch zúčastniť na skríningovom testovaní na ochorenie COVID-19, aby sa maximálne chránili. Radí im, aby ak je to možné, nahradili rúško respirátorom, dodržiavali odstupy a netvorili pred odbernými miestami dlhé rady.

“Dobre si premyslite, či potvrdenie o teste pre nasledujúce dni naozaj potrebujete. Pokiaľ ste doma, vo vlastnej ‘bubline’ a neplánujete ju zmeniť, nevystavujte sa zbytočne riziku,” vyzvalo hlavné mesto. Ľudom radí, aby aj účasťou či neúčasťou na skríningovom testovaní sledovali v prvom rade vlastnú ochranu a ochranu svojich blízkych.

“Pred rizikom kontaktov s ľuďmi v radoch radšej uprednostnite odloženie testovania na iný deň alebo na inú hodinu či na iné miesto,” uviedla samospráva. Bratislava a jej mestské časti deklarujú, že sa snažili zabezpečiť čo najviac odberových miest. Primátor i bratislavskí starostovia preto ubezpečujú, že lokalít i času, keď sa môžu ísť ľudia otestovať, bude až do utorka (26. 1.) v hlavnom meste dostatok.

Kompletný prehľad všetkých odberových miest v Bratislave je k dispozícii na webovej stránke covid.bratislava.sk. Prostredníctvom tohto webu sa môže verejnosť aj objednať na testovanie vo vozidlách MHD, ktoré budú na viacerých miestach slúžiť ako odberové miesta. Priebežné informácie k testovaniu zverejňujú i jednotlivé bratislavské mestské časti na webových stránkach a sociálnych sieťach. Informujú tam o odberových miestach, o tom, kde je nutné sa objednať vopred aj o čakacích dobách pred jednotlivými miestnosťami.

- Reklama -

1 komentár

  1. Tak toto je sila!!! Nakoniec tu nejakým omylom či nebodaj zázrakom otvorene priznávajú to čo sa hovorí už od samého začiatku tohto nezmyslu o celoplošnom testovaní. Že ľudia sa môžu najskôr nakaziť práve tam!!! Teraz to de facto priznávajú, bez toho že by si to hádam uvedomovali. Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.