Rada RTVS sa bude zaoberať vydaním relácie Pumpa týkajúcej sa Lučanského

1
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) Foto: TASR

Vydaním relácie RTVS Pumpa súvisiacej s prípadom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa bude zaoberať Rada RTVS. V tejto súvislosti dostala aj viacero podnetov. Uviedol to šéf rady Igor Gallo. Úmyslom RTVS nebolo podľa jej hovorkyne Andrey Pivarčiovej dehonestovať Lučanského a jeho úmrtie, rovnako ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) ani žiadne iné osobnosti. Telerozhlas sa ospravedlnil divákom, ktorých sa vyjadrenia dotkli.

Gallo požiadal o stanovisko generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka aj etickú komisiu RTVS. “Môj osobný názor – satira, zvlášť politická satira, je vítaná vo verejnoprávnom priestore. Je logické, že vyvoláva polemiku a emócie. Som však presvedčený, že aj tento žáner by mal mať svoje obsahové hranice. Spracovanie témy, ktorá rozdeľuje spoločnosť a navyše sa týka smrti človeka, si vyžaduje kumšt a cit autorov, čo v tomto prípade absentovalo,” uviedol Gallo.

K tvorcom relácie sa vyjadrovať nechcel a pripomenul, že partnerom Rady je práve vedenie RTVS. “Toho sa budeme pýtať aj na kvalitu procesu kontrolnej projekcie, aby sme sa do budúcnosti vyhli podobnej situácii,” uviedol. Osobne sa mu relácia páči a zhodiť doterajšiu prácu tvorcov kvôli “neodhadnutiu nadhľadu pri spracovaní jednej konkrétnej témy” považuje za nefér. Podotkol však, že ak ale niekto šliapol vedľa, je normálne si to priznať a ospravedlniť sa.

Pozvanie Kolíkovej malo podľa slov producenta a režiséra seriálu Petra Begányiho vyplynúť z dramaturgie relácie, ktorá satiricky reflektuje na aktuálne dianie. “Našou snahou je v rámci dialógov ústredných postáv predstaviť všetky názorové fronty a tému odprezentovať vyvážene, konečný názor na prezentované problémy nechávame na diváka. Rovnako sme pristupovali aj k téme tragického úmrtia Milana Lučanského v rámci ostatnej epizódy. Mrzí nás, že spracovanie tejto témy vnímajú niektorí diváci ako urážku jeho pamiatky alebo výsmech tragického úmrtia, čo v žiadnom prípade nebolo našim zámerom,” reagoval.

- Reklama -

1 komentár

  1. Tá chudina za to čo urobila by mala odstúpiť!!! Mali by ju k tomu vyzvať ako prezidentka, tak aj premiér!!! Inak bude odvolaná!!! Toto je jediné správne riešenie, iné nie je!!! Teraz všetci máte možnosť na vlastné oči sledovať čo za hyeny ste to volili. A nehovorte už nikdy viac, že táto svoloč netancovala aj na hroboch dvoch mladých ľudí Ku_ciaka a Kuš_nírovej!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.