Vláda sa na sobotňajšom rokovaní nedohodla. Pred novinárov sa postavil iba minister Krajčí. Otázky neboli povolené!

1

Vláda SR avizovala tlačovú besedu po rokovaní o celoplošnom testovaní o 16:30. O pol ôsmej večer predstúpil pred novinárov minister Krajčí a bez toho, aby sa ho mohli prítomní čokoľvek opýtať oznámil, že rokovane vlády bude pokračovať aj zajtra. Hovoril, že sa predbežne po konštruktívnych rokovaniach dohodli na skríningovom testovaní.

Od 8. februára by sa mal zapnúť tzv. covid automat. Detaily však budú známe až po zajtrajšom rokovaní.

Momentálne badáme mierne zlepšenie, ale ide to veľmi pomaly. Vláda preto zvažuje, ako pokračovať,“ povedal prd novinármi minister Krajčí.

Jedinou informáciou, ktorá prenikla je tá, že pri testovaní obyvateľov Slovenskej republiky pomôže do 5000 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Vyčlenenie tohto počtu vojakov v termíne od prijatia uznesenia do 30. júna 2021 na potreby testovania— aspoň toto schválila vláda na sobotňajšom mimoriadnom rokovaní. To sa malo zaoberať podobou plošného testovania v najbližšom období.
  
Vláda sa mala už na štvrtom zasadnutí počas aktuálneho týždňa zaoberať tým, či sa uskutoční celoplošné testovanie na Slovensku. Práve toto presadzuje premiér Igor Matovič. Tento zámer oznámil už v pondelok (11. 1.). Avšak zostal s týmto nápadom osamotený. Proti sú nielen koaliční partneri, ale aj vedecká obec a takisto zdravotníci. Všetci poukazujú na to, že nie vhodné počasie, a treba sa sústrediť na tie okresy a mestá, kde je najvyššia chorobnosť.

Proti celoplošnej forme je strana SaS i ďalší koaličný partner Za ľudí.

Presadzujú cielené testovanie v ohniskách nákazy a najpostihnutejších regiónoch.

Za testovanie v najpostihnutejších regiónoch sú aj odborníci. Poukazujú na to, že celoplošné testovanie v súčasnej situácii predstavuje viac rizík ako benefitov – upozorňujú na možnosť šírenia nákazy i ochorení v chladnom počasí, rovnako tak na nezmyselné vyčerpávanie potenciálu zdravotníkov.

- Reklama -

1 komentár

  1. Konečne dali tomu zlodejovi a plagiátorovi Mat_ovičovi poriadne poza uši!!! Ale, že im to trvalo, čo? Ha, ha, ha …

Comments are closed.