Matovič: Sám som zvedavý na presný záznam z rokovania vlády. Sulík tvrdí, že nebolo nič konkrétne dohodnuté

0
Na snímke zľava minister obrany Jaroslav Naď a predseda vlády Igor Matovič (obaja OĽaNO) Foto: TASR

Lož nemôže byť donekonečna pracovným nástrojom, preto urobila vláda precedens a zverejní zvukový záznam zo záveru pondelkového (11. 1.) rokovania vlády, z ktorého by mali byť zrejmé postoje jednotlivých členov kabinetu k plošnému testovaniu. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) tým na sociálnej sieti odôvodnil schválený návrh, s ktorým prišiel minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). “Sám som zvedavý na presný záznam,” dodal premiér.

Podobne ako Matovič, aj Naď kritizoval ambivalentné vyjadrovanie  ministra hospodárstva a podpredsedu vlády Richarda Sulíka (SaS). Naď tvrdí, že Sulík v pondelok explicitne súhlasil s návrhom na plošné testovanie. Jeho nesúhlasné vyjadrenie z utorka (12. 1.) berie ako ďalší prípad, keď Sulík tvrdí niečo na rokovaní kabinetu a vzápätí niečo iné v stanovisku pre médiá.

Matovič pred stredajším rokovaním vlády o Sulíkovi povedal, že s pravdou narába svojským spôsobom, a avizoval, že o tom budú ministri hovoriť. “Raz a navždy to treba nejako rozseknúť. Takto sa fungovať nedá,” skonštatoval premiér.

Matovič po pondelkovom rokovaní vlády oznámil, že na Slovensku sa uskutoční do dvoch týždňov celoplošné testovanie, ktoré sa bude opakovať dovtedy, kým incidencia neklesne pod 0,5 percenta. Absolvovanie testu má byť zároveň podmienkou na uplatnenie si výnimiek zo zákazu vychádzania. Matovič uviedol, že Sulík v pondelok na rokovaní nespochybnil ani jedno číslo či graf.

V utorok však Sulík uviedol, že na zasadnutí vlády sa nedohodlo nič konkrétne. Avizoval predbežný súhlas SaS s plošným testovaním v najzamorenejších okresoch, v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska však nevidí zmysel, naopak, podľa Sulíka je to mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.

- Reklama -