Saková s členmi komisie videli kamerové záznamy z väznice. Hovorí o časových nezrovnalostiach

1
Denisa Saková (Autor: TASR)

Členovia komisie zriadenej ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) pre úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského dostali možnosť pozrieť si kamerové záznamy. Vo štvrtok (14. 1.) navštívi komisia väzenskú nemocnicu v Trenčíne a v piatok (15. 1.) Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

Kamerové záznamy umožnila komisii vidieť Kolíková. Podľa členov nebolo na záznamoch nič neštandardné. “Preberali sme si písomné materiály, ktoré dostali, či korešpondujú s kamerovými, a dohodli sme sa, s akými otázkami pôjdeme do Trenčína a Prešova,” zhrnul stretnutie Juraj Krúpa (OĽANO).
      

Komisia by sa mala stretnúť s obhajcami Lučanského, zdravotníkmi aj členmi Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ktorí boli v kontakte alebo ošetrovali zosnulého Lučanského. “Zistili sme viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi v Trenčíne alebo Prešove vysvetlili, ide najmä o časové nezrovnalosti medzi písomným a kamerovým záznamom,” povedala poslankyňa Denisa Saková (nezaradená). Dodala, že závery komisie určite nebudú do konca týždňa.
      

Komisia zároveň podľa Sakovej dostala prísľub, že zdravotníci a členovia ZVJS budú zbavení mlčanlivosti. “V Prešove chceme vidieť všetky cely, na ktorých Lučanský bol,” spresnil predseda zriadenej komisie Tomáš Čitbaj.
      

Opozícia na budúci týždeň zvolala mimoriadny parlamentný brannobezpečnostný výbor k smrti Lučanského, kde si chce pozvať dozorového prokurátora, vyšetrovateľa aj ministra vnútra.
      Generál Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

- Reklama -

1 komentár

  1. Nie pokúsil o samovraždu, ale ÚDAJNE pokúsil o samovraždu!!! Zatiaľ to nie je oficiálne potvrdené!!! Najskôr musí prebehnúť dôkladné vyšetrenie tohto incidentu!!! Je zarážajúce, že poslanci majú na kamerový záznam iná názor!!! Je potrebné aby bolo toto kompletne zverejnené, aby si ľudia mohli urobiť sami názor!!! Keď sú dva rozdielne názory u poslancov tak nech rozhodnú ľudia, či to sedí alebo nie. Určite to nesedí, tomu verím na 100%, lebo od samého začiatku nás tu zavádzali a klamali nám!!! Aj samotné vyšetrovanie pripustili neskoro. Už stihli čo to poupratovať, že? Ale nikdy sa im nepodarí zamiesť všetky stopy!!! O tomto som ja hlboko vnútorne presvedčený … Ha, ha, ha …

Comments are closed.