Lekár zomrel po očkovaní proti covid-19. Pfizer reaguje, že ide o neobvyklý prípad

1
Lekár Gregory Michael zomrel po očkovaní proti covid-19. Prípad sa vyšetruje. (Foto: facebook)

Úrad súdneho lekára v Miami skúma smrť lekára, ktorý zomrel asi dva týždne po podaní vakcíny proti COVID-19 od spoločnosti Pfizer, informovali v piatok úradníci.

Gynekológ – pôrodník Gregory Michael, pracoval 12 rokov v Mount Sinai Medical Center na Miami Beach. Ako zdravý 56-ročný muž sa nechal 18. decembra zaočkovať proti covid-19 vakcínou Pfizer a BioNTech.

“O 3 dní neskôr zbadal silnú reakciu petéchií (drobných krvných výronov) na nohách a rukách. Po vyšetrení sa ukázalo, že počet krvných doštičiek je 0 (normálny počet krvných doštičiek sa pohybuje od 150 000 do 450 000 krvných doštičiek na mikrolitera krvi),” napísala na sociálnej sieti jeho manželka Heidi Neckelmann. Lekára hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti s diagnózou akútna trombocytopénia spôsobená reakciou na vakcínu proti COVID-19. Tím špecialistov sa podľa Neckelmannovej snažil 2 týždne zvýšiť počet krvných doštičiek, ale neúspešne. Lekár bol celý čas pri vedomí, ale 2 dni pred operáciou, ktorá mala byť poslednou možnosťou jeho záchrany, dostal hemoragickú mŕtvicu spôsobenú práve nedostatkom krvných doštičiek.

Spoločnosť Pfizer uviedla, že sleduje úmrtie, ku ktorému došlo ale nemyslí si, že by existovala priama súvislosť s vakcínou.

Smrť lekára Gregoryho Michaela vyšetruje floridské ministerstvo zdravotníctva spolu s federálnym Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb. Vzorky z pitvy vykonanej v stredu boli zaslané CDC, uviedol pre korešpondenta agentúry AP Darren Caprara, riaditeľ oddelenia lekárskych vyšetrení v okrese Miami-Dade. “Čaká sa na závery štúdií” posudkovým lekárom a CDC, uviedol Caprara v piatok v e-maili pre americkú CBS 12.

CDC a FDA sledujú v USA možné vedľajšie účinky prostredníctvom národnej elektronickej databázy, správy zvyčajne prichádzajú od zdravotníckych pracovníkov a výrobcov vakcín. Zvyčajne ale nie je možné určiť iba z informácií z databázy, ktorú uvádza FDA na svojej webovej stránke, či problém spôsobila  skutočne vakcína. Vedľajšie účinky hlásené regulačným orgánom totiž môžu súvisieť s existujúcimi zdravotnými problémami, liekmi na predpis alebo inými zdravotnými faktormi.

Spoločnosť Pfizer pre americký The Sun uviedla, že lekár zomrel 16 dní po podaní vakcíny. Podľa Pfizer išlo o „veľmi neobvyklý“ a závažný prípad ochorenia, ktorý bráni zrážaniu krvi a môže spôsobiť vnútorné krvácanie. “K dnešnému dňu boli očkované milióny ľudí a my pozorne sledujeme všetky nežiaduce účinky u ľudí, ktorí dostávajú našu vakcínu,” uvádza sa vo vyhlásení Pfizer pre zahraničné médiá.

Manželka mŕtveho lekára uviedla, že Gregory Michael bol zástancom očkovania, no žiaľ, stalo sa mu aj osudným.

-bal-

- Reklama -

1 komentár

  1. Čo možno očakávať od 9-mesačnej neodskúšanej vakcíny – ktorú skúšajú priamo v teréne na ľuďoch namiesto toho, aby ju najprv vyskúšali na myšiach – keď ani farmaceutická firma ktorá vakcínu vyrába nie je ochotná dať záruku za ňu ????!!!!!!!
    …………………………

Comments are closed.