V Štrbe pochovávali generála Lučanského za zvukov sirén. Občania sa do Štrby dostali iba s negatívnym testom na COVID-19

2
pohreb Milana Lučanského (Foto: TASR)

Posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským sa konala v piatok v jeho rodnej Štrbe v okrese Poprad. Pohrebný obrad za začal o 14.00 h. Lučanského pochovali za zvukov sirén. Ako pre TASR potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia v súvislosti s pohrebom nezaznamenala narušenie verejného poriadku.
      

Samotný pohreb mal podľa jej slov pokojný priebeh a k žiadnym incidentom nedošlo. Ako dodala hovorkyňa, polícia kontrolovala všetky nariadenia vlády v súvislosti so súčasnou epidemiologickou situáciou. Negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 12 hodín, povolenie prechodu z okresu do okresu a takisto rúška.
      

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu. Počas piatka, teda v deň poslednej rozlúčky s Lučanským, je na budovách Ministerstva vnútra SR a Prezídia Policajného zboru vyvesená čierna zástava ako vyjadrenie pietnej spomienky. Ľudia si pripomínali Lučanského v čase pohrebu aj zapaľovaním sviečok pred budovou Prezídia Policajného zboru v Bratislave a aj na policajných útvaroch po celom Slovensku.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Tento špinavý režim ho zabil bez debat! Dúfam,že ich spravodlivosť neminie! A zopár z nich sa tiež ” obesí” v celách o rok,dva,tri a viac!!!

  2. Policajt a ” národný hrdina”? Veď slúžil Fico zlodejom a režimu, ochotný použiť zbrane proti ľudu, ako to robí každý skorumpovaný režim čo nemá chrbtovú kosť! Pre mňa bol iba človek s chybami ako my,a iste aj ZHRIEŠNY,ako my všetci! Ja si ctím životy aj radovích ľudí….A na jeho výložky Boh nedbá!!!

Comments are closed.