Školákov z 1. stupňa bude učiť televízia v relácii Školský klub

2
Hlavný vchod do budovy RTVS v Mlynskej doline (Autor: TASR)

Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s verejnoprávnou televíziou RTVS, neziskovou organizáciou Indícia a Pedagogickou fakultou Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici zareagovali na aktuálnu situáciu a pripravili ďalšie pokračovanie televízneho vyučovania. Relácia Školský klub je určená žiakom a učiteľom prvého stupňa základných škôl a nadväzuje na vysielanie z jesenných mesiacov minulého roka. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
      

Zhoršená epidemiologická situácia viedla k nutnosti dočasne prerušiť prezenčné vyučovanie v základných školách aj na prvom stupni. Po prázdninách sa tak deti v pondelok 11. januára nevrátia do škôl, ale budú sa vzdelávať dištančne. Riaditeľka ŠPÚ Miroslava Hapalová uviedla, že “na účel uľahčenia situácie deťom, učiteľom a rodičom a zabezpečenia prístupu k vzdelávaniu najmä pre tie deti, ktoré nemajú prístup k online výučbe” pokračujú s vysielaním relácie, ktoré začína od 11. januára na Dvojke. Bude prebiehať od pondelka do štvrtka vždy od 9.00 do 10.00 h.
      

Rovnako ako na jeseň, aj teraz bude každý deň venovaný jednej vzdelávacej oblasti alebo predmetu. “V pondelok budú ‘televízni učitelia’ učiť slovenský jazyk a literatúru, v utorok sa budú venovať obsahu zo vzdelávacej oblasti človek a spoločnosť, v stredu sa bude vyučovať matematika a vo štvrtok prírodovedné predmety,” priblížila obsah vysielania Adriana Šišková, koordinátorka relácie zo Štátneho pedagogického ústavu.
     

 Obsah odvysielaných relácií je v súlade so štátnym vzdelávacím programom a vzdelávacími štandardmi, a je schválený aj Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. “Veľmi oceňujem, že sa podarilo opäť naštartovať spoluprácu s RTVS a ďalšími partnermi relácie Školský klub. Spolu s projektom EDU TV je to jeden zo spôsobov, ako chceme žiakom pomôcť v období, kým sa nepodarí epidemiologickú situáciu stabilizovať a vrátiť sa do škôl,” priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).
      

“Ku každej relácií sú vytvorené pracovné listy, ktoré môžu deťom vytlačiť rodičia. Škola ich zase môže distribuovať tým deťom, ktoré nemajú doma potrebné technické vybavenie. Pracovné listy sú zverejňované aj v rómskom a maďarskom jazyku, aby sme podporili vzdelávanie všetkých detí,” uviedla Hapalová. Každá relácia je zároveň tlmočená do posunkového jazyka pre nepočujúcich.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Budú ich učiť ” politickú korektnisť” a gender politiku sodomitnych mutantov, a na záver sa budú politicky ” modliť”: A-men a A-women…

Comments are closed.