Baránek: Hlúposť je drahá, priatelia

1
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook)

Budú politici platiť za zlé rozhodnutia svojim majetkom, alebo sa na ne budeme skladať všetci? Politický analytik Ján Baránek na sociálnej sieti upozorňuje, že od apríla minulého roka politikov vyzýval, aby pri koronakríze konali, odškodňovali a opatrenia prijímali s rozumom. “Nie. Robili to infantilne a zle. Tak nech si svoju hlúposť pekne splácajú sami,” myslí si Baránek a upozorňuje, že hmotná zodpovednosť bola jednou z hlavných predvolebných tém premiéra Igora Matoviča (OĽaNO).

“V tejto pohnutej dobe rozmýšľam, čo za amatérov a hlupákov nám vládnu,” začína Baránek svoju úvahu a pokračuje aktuálnou záležitosťou, keď sa Európsky súd ľudské práva začal zaoberať individuálnou sťažnosťou porušenia práv slovenských fitness centier.

“Je veľmi pravdepodobné, že Slovensko tento spor v Štrasburgu prehrá. Vyzývam preto vládu, aby urýchlene prijala sľubovaný zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Píšem to preto, aby ich ani vo sne nenapadlo, že daň za ich hlúposť a amaterizmus budem splácať zo svojich peňazí. Od apríla minulého roka som totiž vyzýval, aby konali, odškodňovali a opatrenia prijímali s rozumom. Nie. Robili to infantilne a zle. Tak nech si svoju hlúposť pekne splácajú sami. A ešte – verím, že skalní prívrženci týchto amatérov, ktorí ma to neustále hejtujú, sa radi pridajú k týmto amatérom a budú sa na splácaní spolupodieľať. Lebo – hlúposť je drahá, priatelia. So mnou, samozrejme, nerátajte,” uvádza Baránek.

Politický analytik si myslí, že účet pre Slovensko môže byť poriadne mastný, lebo pokiaľ v Štrasburgu uspejú fitness centrá, uspejú aj ďalší. “No a to už si ani radšej tie sumy nechcem predstaviť. Takže ešte raz – vyzývam vládu, aby urýchlene prijala zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Aby fitness centrám a ďalším mohli platiť zo svojho… Je iba príznačné, že keď prijímali tie chaotické opatrenia, mohli použiť európske peniaze. Ak prehrajú v Štrasburgu, budeme to musieť platiť my všetci. Preto tá moja výzva. Nech platia,” uvádza Baránek.

- Reklama -

1 komentár

  1. Barán_kovi ide v poslednej dobe ozaj karta!!! Dobre im nakladá zlodejom a plagiátorom, len čo je pravda!!! Len škoda že začal s tým tak neskoro. Doteraz ich šetril, lebo Fi_co!!!

Comments are closed.