Matovič: Znepokojujúce chvíle vo Washingtone, násilie nie je nikdy oprávnené

2
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

Predseda slovenskej vlády Igor Matovič vo štvrtok vyjadril znepokojenie nad dianím v americkej metropole Washington, kde demonštrujúci vnikli v noci do sídla amerického Kongresu.

“Znepokojujúce chvíle vo Washingtone D.C. Násilie nie je nikdy oprávnené. Kapitol je symbolom demokracie. Jeho zákonodarná funkcie musí byť vždy a za každých okolností rešpektovaná. O tom je právny štát,” napísal Matovič na sociálnej sieti Twitter.

V stredu obklopili budovu Kongresu stovky Trumpových priaznivcov, strhli barikády pred hlavným vchodom a desiatky z nich vnikli aj dovnútra po tom, ako sa jeho obe komory zišli na zasadnutí s cieľom potvrdiť víťazstvo Trumpovho súpera Joea Bidena v prezidentských voľbách. V chaotickej situácii zasadnutie prerušili a kongresmanov i novinárov evakuovali.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Zaujímavé,,,podľa kokota násilie v USA je neoprávnene ale násilie v Bieloruskú je v poriadku to treba ešte aj finančné podporiť na úkor slovákov , a tak isto aj násilie v Ukrajine na majdane bolo v poriadku. Aké môže byť celé Slovensko ,ak nám vládnu takýto dementi????

Comments are closed.