Žilinka sa vracia k pochybným kauzám, ktoré sú spojené s Trnkom

1
generálny prokurátor Maroš Žilinka (Foto: TASR)

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal opätovne preskúmať konanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v prípade prevodu bytového domu Glance House v Bernolákove. Žilinka to uvádza na svojom profile na sociálnej sieti.
      

“Závažné prípady, ktorých spôsob vybavenia a spôsob uplatňovania práva navonok, ako aj do vnútra prokuratúry vzbudzoval pochybnosti, nemôžu ostať bez povšimnutia. Preto som rozhodol o opätovnom preskúmaní trestnej veci, ktorej predmetom bolo konanie bývalého námestníka generálneho prokurátora a bývalého generálneho prokurátora SR D. T., ktorý v máji 2012 súhlasil s prevodom bytového domu Glance House v Bernolákove na londýnsku schránkovú spoločnosť CDI, hoci nehnuteľnosti boli zaistené prokurátorom v trestnom konaní v pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a bolo zakázané s nimi nakladať,” píše generálny prokurátor na sociálnej sieti.
      

Kauza v prípade bytovky Glance House spočívala v spore bývalých spoločníkov developerskej firmy o vlastníctve bytového domu v Bernolákove. Nehnuteľnosť na katastri blokoval ÚŠP. Šéf katastra mal aj napriek tomu prevod bytovky povoliť, a to na základe údajného listu Trnku, ktorým sa malo zaistenie majetku zrušiť. Budovu následne previedli na ďalšiu firmu, ktorá bola v konkurze. V októbri 2018 Krajský súd v Bratislave rozhodol, že developer z kauzy bytovky je nevinný.
      

V kauze podal ÚŠP obžalobu na bývalých spoločníkov developerskej firmy ešte v roku 2015. Obžalobu prokuratúra podala na druhý pokus na Okresnom súde Bratislava II. Špecializovaný trestný súd jej vrátil v novembri 2012 prípad na došetrenie, pretože na podvod z ich strany nevidel dosť dôkazov. Podľa medializovaných informácií sa podnikateľ Róbert Číž snažil, aby budova nepripadla ľudom okolo podnikateľa Mariana K.

- Reklama -

1 komentár

  1. Moje uprdené kreslo je pri válove svíň, a tak najprv zozeriem Trnku a potom všetky pomyje vo válove, ja Žilinka s modrými žilamy na krku,zo Žiliny…Vždy nenažraná sviňa,ako tie predo mnou, aj ja skončím s pukálom v mozgu a nožom v srdci! Sviné čo prídu po mne,budú hlsdnejšie ako ja!

Comments are closed.