Matovič: Pracovníci na COVID oddeleniach dostanú príplatok

1
Premiér SR Igor Matovič. Foto: TASR

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) pridáva peniaze pracovníkom na Covid oddeleniach. Každý z nich dostane príplatok 7 eur na hodinu od 1. januára 2021.

“Po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčim, sme sa rozhodli bezodkladne zaviesť mimoriadny príplatok za prácu na Covid oddeleniach v nemocniciach. Dnes by mali nemocnice vyplácať príplatok vo výške cca 0,70€ za jednu tam odpracovanú hodinu. Od dnešnej polnoci ho zvyšujeme na 10-násobok, t.j. 7€ za hodinu,” napísal premiér Matovič na sociálnej sieti v noci 31.12.

Príplatok sa bude vzťahovať na každého pracovníka na Covid oddelení. “Lekár, sestra, sanitár, upratovačka … dostanú za každú tam odpracovanú hodinu úplne rovnaký príplatok. Nemocnica musí byť subjekt hospodárskej mobilizácie, čo je výrazná väčšina z nich. Príplatok v tejto výške platí dovtedy, kým počet pacientov s covidom (mimo suspektných) vo všetkých nemocniciach na Slovensku za daný deň neklesne pod 1000. Prečo? Lebo si teraz nikto iný nezaslúži našu všemožnú podporu viac, ako títo naši hrdinovia dnešných dní. Denne im pod rukami zomierajú obete našej ľahostajnosti a sebectva … a oni napriek totálnemu vyčerpaniu bojujú za zdravie a životy. Viem, že finančná podpora je v tejto chvíli pre nich osobne tá najmenej dôležitá, napriek tomu verím, že veľmi správna,” uviedol Matovič

- Reklama -

1 komentár

  1. 6€ ak prežijú a 60€ po smrti…oh,tento tupý mužský orgán! Už nech ide do…p…lesnivej

Comments are closed.