Antigénové testy cez sviatky nebudú, RT-PCR testy budú obmedzené

1
Ilustračná snímka, Foto: TASR

Mobilné odberové miesta (MOM) na bezplatné antigénové testovanie ochorenia COVID-19 budú počas blížiacich sa sviatkov zatvorené. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

„Najbližšia možnosť na bezplatné testovanie je v najbližší pracovný deň na ktoromkoľvek z odberových miest v zozname zverejnenom a pravidelne aktualizovanom na webovej stránke ministerstva zdravotníctva,“ spresnila hovorkyňa.

Testovanie prostredníctvom RT-PCR testov bude pokračovať aj počas sviatkov. „Prosíme ale, nakoľko kapacity sú maximálne vyťažené, aby vo sviatočných dňoch tieto odberové miesta slúžili výlučne pre ľudí na testovanie po návrate z rizikovej krajiny a pre príznakových pacientov,“ dodala.

Na Štedrý deň by mali fungovať tieto odberové miesta v Košiciach, Michalovciach, Prešove, Poprade a Trenčíne. Odberové miesta majú byť 26. decembra otvorené v Banskej Bystrici, Dolnom Kubíne, Leviciach, Nitre, Nových Zámkoch, Prešove, Skalici, Trenčíne, Kráľovskom Chlmci, Žiline a v Žiari nad Hronom.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) apeluje na dodržiavanie opatrení aj počas vianočných sviatkov. „Nosenie rúška, dostatočný odstup a dôkladná hygiena rúk, sú základnou abecedou na ochranu svojho zdravia a zdravia svojich blízkych,“ zdôraznil.

- Reklama -

1 komentár

  1. Citujem: “Testovanie prostredníctvom RT-PCR testov bude pokračovať aj počas sviatkov. „Prosíme ale, nakoľko kapacity sú maximálne vyťažené, aby vo sviatočných dňoch tieto odberové miesta slúžili výlučne pre ľudí na testovanie po návrate z rizikovej krajiny a pre príznakových pacientov,“ dodala.” Z tohto si treba hlavne všimnúť tú časť, kde sa píše: zase citujem: “odberové miesta slúžili výlučne pre ľudí na testovanie po návrate z rizikovej krajiny a pre príznakových pacientov,” Koniec citátu!!! A takto to malo byť od prvého dňa!!! A nie žiadne celoplošné DOBROVOĽNÉ testovanie, aké si zmyslel ten zlodej a plagiátor Mat_ovič!!! Dnes by sme nemali toľko prípadov nakazených a nestálo by nás to toľko, koľko nás to stálo!!! Lenže zlodej a plagiátor Mat_ovič sa musel nabaliť a tak urobil čo urobil. Ľudí nahnal do sychravého a chladného počasia, kde sa mohli nakaziť. A zrejme sa aj nakazili. Zdravotníci, ktorí sa zúčastnili a pracovali v neštandardných podmienkach detto. Výsledok už teraz všetci veľmi dobre poznáte. Aby som vám to upresnil. Zoberte si do úvahy dobu, ktorá je potrebná na inkubačnú dobu daného vírusu. Ľudí držali v karanténe 10 dní. A máte to!!! Nie ľudia sa nenakazili na protestoch 17.11. ako nám to teraz tvrdia. Ale bolo to skôr a to v období od 30.10. a 1.11. kedy stáli vonku v zime a daždi.
    Pozrite si stránku: https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2020/12/epidemiologicka-situacia_pkv_201211_tk.pdf
    A na nej tieto grafy.
    “Covid pozitívny / covid suspektný personál v karanténe”;
    “Vývoj hospitalizácií a ventilovaných pacientov”;
    “Úmrtia covid hospitalizovaných pacientov”
    Všade uvidíte, že nárast nastal po testovaní!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.