Matovič: Tisícky mŕtvych ľudí! Sociopati v politike budú radi. Ušetríme na dôchodkoch…

2
Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO)Foto: TASR

Kto je zodpovedný za súčasný kritický stav pandémie na Slovensku? Premiér Igor Matovič v tom má úplne jasno. “Tisícky zbytočne mŕtvych ľudí. Tisícky s trvalými vážnymi následkami,” píše na sociálnej sieti premiér Matovič. “Áno, sociopati v politike budú radi. Veď umrú najmä starí a chorí. Čo tam po nich! Veď ušetríme na dôchodkoch a zdravotnej starostlivosti na nich! Choré, cynické a sebecké myslenie bez akejkoľvek štipky empatie a ľudskosti. A že zomrú aj mladí, či budú mať následky? Vraj, stáva sa, vraj život je taký,” píše Igor Matovič. Tu je celý jeho príspevok, ktorý nazval Paradox.

Prvú vlnu sme zvládli na európsku jednotku … lebo ľudia v rešpekte pred nepoznaným brali slová tých, čo silu pandémie merali počtom zatvorených barov, na ľahkú váhu. Ich blúznenie im bolo síce sympatické, ale zdravý rozum kázal opatrnosti.

Prišlo leto a dni, keď sme mali aj nula prípadov denne. Ale konšpirátori a spochybňovači covidu išli na plné obrátky … až sme sa stali krajinou s najväčšou vierou v konšpirácie v EÚ.

A prinieslo to výsledky … prišla druhá vlna, stonásobne silnejšia ako prvá. Kde sa vzala? Z Gurunu nepristála, bola v nás. Vírus cez leto nezoslabol, len naša schopnosť a ochota mu čeliť, zoslabla výrazne.

Začali sme spochybňovačov brať za mienkotvorcov. Buchnúť si, sa stalo módou a kto nespochybňoval opatrenia, nebol in. Opatrenia začali z piedestálu spochybňovať aj kľúčoví hráči verejnej mienky, a bohužial, aj vlastní spoluhráči.

Proti vôli výraznej presily sme zatiahli v poslednej chvíli ručnú s plošným testovaním. Milióny ľudí prišlo … mnohí dobrovoľne, mnohí nie … ale spolu sme zachránili tisícky životov a ochránili nemocnice pred kolapsom. Na čas.

Potom však prišla doba nenormálna. Priam hystericky fanatická svätá vojna proti opakovaniu plošného testovania, blúznenie o jeho nutnej dobrovoľnosti … až po mnohotýždňovú zlomyselnú sabotáž nákupu 8 miliónov testov potrebných na zastavenie ďalšej vlny … spolu s choromyseľným blúznením o nutnom okamžitom otvorení reštaurácií a barov.

To nemohlo mať iné následky ako tie, ktoré si začíname “užívať”. Tisícky zbytočne mŕtvych ľudí. Tisícky s trvalými vážnymi následkami. Nesmierne ekonomické škody, na ktoré sa posladajú zas len obyčajní ľudia cez svoje dane a odvody … a paradoxne zbytočné mesiace navyše zatvorené bary, reštaurácie či posilky, za ktoré sa “bojovníci” proti opatreniam ľúbivo a podlo skrývali.

Áno, sociopati v politike budú radi. Veď umrú najmä starí a chorí. Čo tam po nich! Veď ušetríme na dôchodkoch a zdravotnej starostlivosti na nich! Choré, cynické a sebecké myslenie bez akejkoľvek štipky empatie a ľudskosti. A že zomrú aj mladí, či budú mať následky? Vraj, stáva sa, vraj život je taký.

Nuž, paradox, z víťazov sa stali porazení. Mohli sme mať pokojné a normálne Vianoce, ale my nie. My sme bojovali za domnelú slobodu a miesto tímovým hráčom sme drukovali tým, ktorí vlastných faulovali. Nedokázali sme v pasci ľúbivosti zistiť, že na ňu škaredo doplatíme … až nás boj za “slobodu” do väzenia dostal.

Je mi z toho smutno. Prepáčte, prosím, tí, ktorí ste odo mňa čakali, že napriek všetkej zlomyseľnosti opäť zrealizujem plán decembrového plošného testovania, aby sme nemuseli skončiť v lockdowne a mnohí neumreli. Nemal som dosť síl. Vlastní zradili.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Obchody potravín, tak obmedzené, že si nekúpime , vreckovky. Hlavne že máme zjazdovky , jedného Člena parlamentu otvorené. Celá vláda odrazu chytá coronu, aby mali prázdniny a aby na základe toho že to “””vraj majú””” sa nemusia dávať očkovať – Logika, ide úplne mimo myslenia. Slovensko po tejto stránke od roku 1989 láme rekordy

  2. Zodpovedný za dnešnú situáciu s šírením covid ,,je v prvom rade Matovič a jeho celoplošné testovanie

Comments are closed.