Baránek: Premiér nám chce dať najavo, že sa bojí?

1
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook, Slovak Political Watchdog - strážny pes na politikov)

Premiér nemá čo vyzývať ministra na odstúpenie, premiér sa má zobrať a ísť s návrhom na odvolanie k prezidentke. Neviem, premiér mám chce dať najavo že sa bojí?  –  analyzuje Matovičovu výzvu na odstúpenie Sulíka politický analytik Ján Baránek.

Ako hodnotíte situáciu, keď premiér Matovič minulý týždeň nazval ministra hospodárstva Sulíka idiotom a vyzval ho na odstúpenie? Toto sú vážne veci.

Ja tomu nerozumiem. Premiér nemá čo vyzývať ministra, premiér sa má zobrať a ísť s návrhom na odvolanie k prezidentke. Alebo potom nevyzývať na demisiu. Toto je pračudesné riešenie. Neviem, premiér nám chce dať najavo, že sa bojí? Vyzývať na odstúpenie môže niekoho, na koho nemá dosah, napríklad predsedu parlamentu. Ale svojho ministra?

Richard Sulík na výzvu nereagoval  s tým, že nemá čas riešiť citové  rozpoloženie Igora  Matoviča,  lebo  rieši problémy Slovenska. Premiér sa medzitým dostal  do karantény, čo bude podľa vás potom? Sulík do Vianoc určite podľa svojej reakcie neplánuje odstúpiť?

Neviem, čo sa stane, ale logicky sa vsúva  odpoveď, že situácia sa predsa len upokojí. Samozrejme, spoliehať sa na to nemôžeme. 

Ide ďalší rok, myslíte si, že sa  niečo zmení a prestanú útoky?  Asi skôr nie, keďže aj z karantény píše premiér na sociálnej sieti o kolegovi, čo nedokázal nakúpiť testy (pozn. Sulík) a môže tak za smrť tisícov ľudí, upadajúcu ekonomiku a znížené platy ľudí… 

Či sa situácia  upokojí alebo neupokojí, budúci rok to bude pokračovať alebo gradovať. Nie  je možné, aby táto vládna koalícia  fungovala v tomto režime,  ktorý vrcholil  touto  absurdnou  výzvou. Takže ak sa to aj upokojí, bude to ďalej pokračovať.

Ako na takéto politické spory v kritickom období, keď je celé  Slovensko  čierne kvôli koronavírusu, plnia sa nemocnice covid-19 pacientmi a denne narastá počet  mŕtvych, ako reagujú na toto ľudia?

Ľudia potrebujú vidieť u svojich predstaviteľov na čele štátu jednotu, potrebujú vidieť, že majú jasný plán  a predstavu,  čo budú  robiť v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch.  Ľudia  jednoducho v takýchto situáciách potrebujú istotu alebo  aspoň víziu istoty a riešenia. Toto čo sa deje, je ale úplný opak – koalícia im ponúka neistotu, zmätok a chaos. To je úplne to najhoršie. 

Podľa viacerých decembrových prieskumov sa menia akoby už trendy na  politickej scéne.  Hlas-SD je prvý, OľaNO upadá a rastie SaS,  ktorá OĽaNO dokonca  aj predbieha vo výsledkoch. S čím to súvisí? 

Je za tým práve to chaotické riadenie štátu, to nezvládanie situácií, to ako sú ľudia dobrovoľne nedobrovoľne nútení sa testovať, neustále hľadanie vinníkov… je toho veľmi veľa.

Na druhej strane, Igor Matovič hovorí, že ani pred voľbami  nemalo OĽaNO toľko percent v prieskumoch ako malo vo voľbách a preto ho prieskumy nezaujímajú. Čo hovoríte  na tento jeho postoj? 

To je blbosť, on zle interpretuje predvolebné prieskumy. Tie prieskumy vtedy  odzrkadľovali realitu, lebo ukazovali, že OĽaNo rastie. Dnes je realita taká, že OĽaNO klesá..

- Reklama -

1 komentár

  1. Matovič má panický strach z toho čo povie Frau MERKEL ! Matovič potrbuje byť CHVÁLENÝ , HLADKANÝ !?

Comments are closed.