Matovič: Bol som za blázna… a tak zomrú tisícky bezbranných ľudí, stratíme stovky miliónov eur, ľudia to pocítia na platoch

3
predseda vlády Igor Matovič (Foto: TASR)

Premiér Igor Matovič útočí cez sociálnu sieť na elity, ktoré ho nepochopili a drukovali “kolegovi, ktorý sa nákup testov, potrebných na záchranu životov a ekonomiky, rozhodol odsabotovať”. Podľa Matoviča “tak preto zomrú úplne zbytočne tisícky bezbranných starých a chorých ľudí, stratíme stovky miliónov eur, ľudia to pocítia na platoch, reštaurácie a posilky otvoríme o dva-tri mesiace neskôr, zdravotníkov doženieme do zúfalstva”. Tu je celý príspevok predsedu vlády Matoviča.

Keď som na jar tvrdošijne tvrdil, že ak budeme chrániť zdravie a životy, ochránime rovnako aj ekonomiku, bol som za blázna. Elity zbožňovali názory, že ekonomiku vraždím … až oficiálne dáta eurostatu potvrdili, že som pravdu mal. Elity však zrazu mlčali.Keď som prišiel s ideou plošného testovania AG testami, elity spustili mimoriadny hejt. Vraj to nie je dobrý test. Vraj to nedokážeme zorganizovať. Vraj sa viac ľudí nakazí, ako zachránime … do poslednej chvíle elity miesto pomoci bojovali proti a ja som bol za blázna … testovanie bolo veľkým úspechom a zachránili sme tisíce životov. Elity opäť mlčali.Keď som odmietol dobrovoľné plošné testovanie, k čomu ma elity vyzývali, ako drahý a neúčinný experiment, elity hystericky penili. Na Rakúsko ukazovali, že tam si ľudí vážia a dobrovoľné testovanie dajú a ja som bol opäť raz za blázna … až Rakúšania po neúspešnom pokuse s dobrovoľným, presne tak isto ako Slovensko, povinné na január oznámili. Elity však opäť mlčali.

Keď kolega pred troma týždňami burcoval za otvorenie všetkých barov a reštaurácií, elity ho na rukách nosili. Zbytočne som hovoril, že nám začnú čoskoro čísla opäť rásť a také niečo by spôsobilo na Slovensku katastrofu, bol som, ako inak, za blázna. Nakoniec sme nemohli otvoriť nič, ešte aj terasy zavrieť a katastrofu zažívame v priamom prenose. Elity opäť chybný úsudok nepriznali.

Keď som ešte začiatkom novembra presadil na Ústrednom krízovom štábe povinné plošné testovanie počas prvých troch decembrových víkendov (lockdown len pre tých, čo odmietnu test), aby sme sa vyhli katastrofe, bol som tiež za blázna. Elity radšej fanaticky drukovali kolegovi, ktorý sa nákup testov, potrebných na záchranu životov a ekonomiky, rozhodol odsabotovať … a tak preto zomrú úplne zbytočne tisícky bezbranných starých a chorých ľudí, stratíme stovky miliónov eur, ľudia to pocítia na platoch, reštaurácie a posilky otvoríme o dva-tri mesiace neskôr, zdravotníkov doženieme do zúfalstva … a elity si opäť veľkú chybu nepriznajú.

Nuž, žijeme dobu, keď tí, čo pravdu majú a na životoch im záleží, sú blázni … a tí, pre ktorých život starca a chorého človeka nemá žiadnu cenu, hrdinovia.V takej dobe radšej bláznom zostanem. Buď bláznom, prosím, aj ty!

- Reklama -

3 KOMENTÁRE

  1. Premiér Matovic má pravdu, Sulík bojkotuje protikoronova opatření, je to namyšlený tupec, pryč s jeho stranou.

  2. Jasné zlodej a plagiátor Mat_ovič nás zase ide vodiť za nos!!! Na platoch to pocítime preto, lebo ty somár jeden si urobil z idiota Su_líka ministra a ten nám teraz zrušil mzdovú kalkulačku ktorú zaviedla strana Smer SD!!! Miesto MM 660 € ktorú sme mali dostať, tak budeme mať iba 623 €!!! A to je poviem vám riadny rozdiel!!! Od toho sa totižto odvíja každému zamestnancovi dôchodok, nemocenská a aj dovolenka!!! Tu všade sú ľudia čo sa živia poctivou prácou okradnutí!!! A okradla ich táto liberálno fašistická vláda pod vedením zlodeja a plagiátora Mat_oviča!!! Tak, že tak!!!

Comments are closed.