Matovič: Len čo odídem do karantény, svet sa na hlavu postaví

1
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

“To nie je možné … len čo oddídem do karantény, svet sa na hlavu postaví a už nič neplatí,” reaguje premiér Igor Matovič z domácej covid-19 karantény na tretí lockdown v susednom Rakúsku.

“Rakúsko ide plošne v januári testovať … a ten, kto nepôjde na test, bude musieť zostať týždeň v karanténe?! To bolo rečí a nenávisti – vidíš Matovič, Rakušania dôverujú ľuďom a testovanie bude dobrovoľné … áno aj bolo – prvé kolo a bohužiaľ aj v Rakúsku zistili, že dobrovoľné testovanie nefunguje, lebo veľa stojí a prišlo len 20% ľudí. Lenže, keď potrebujete vo veľkom identifikovať infekčných, a tak vo veľkom zachraňovať životy, to nemôže byť o testovaní len tej uvedomelej a zodpovednej časti spoločnosti. Áno, v takých situáciách si politik vyberá, či pôjde cestou cynického populizmu a bude hovoriť to, čo chcú ľudia počuť, alebo presadí nepopulárne riešenie s vedomím, že mu to ublíži, ale zachráni životy,” píše Matovič.

Premiér cez facebook gratuluje rakúskemu predsedovi vlády Sebastianovi Kurzovi k jeho rozhodnutiu. “… áno, presne toto je bezpečná cesta k normálu … presne taká, akú schválil na môj návrh jednohlasne náš Ústredný krízový štáb = plošné testovanie s 8 miliónmi vykonaných testov počas prvých troch decembrových víkendov … t.j. zajtra by bolo posledné kolo v najviac postihnutých obciach a mestách … a následne úplne normálne Vianoce, deti po Troch kráľoch bez testov do škôl, otvorené reštiky či fitká. My sme sa však vybrali inou cestou. Cestou hecovania nenávisti voči mne, opatreniam a priam hysterického boja voči povinnému plošnému testovaniu, t.j. lockdownu len pre tých, čo na teste neboli … a cestou trestuhodného odsabotovania nákupu potrebných testov priamo ministrom vlády. Výsledok tohto populizmu a fanatického “úsilia” si začneme od zajtra užívať všetci spolu. Aj vinní aj nevinní,” uvádza premiér Matovič.

Podľa Matoviča Slovensko čakajú týždne lockdownu, pokazené sviatky, mimoriadne ekonomické škody, do krajnosti vyčerpaní zdravotníci a tisícky úplne zbytočných úmrtí úplne nevinných ľudí – tých najslabších v tejto chvíli – starých a chorých.

“ĎAKUJEM všetkým vám, ktorí ste mi v mojom boji za zdravie, životy, minimalizáciu ekonomických škôd a čím skorší návrat do normálneho života … rozumeli a pomáhali. Verím, že tým ostatným otvorí zbytočné utrpenie najbližších týždňov konečne oči … a cynickí politickí populisti pri tých tisíckach mŕtvych konečne zmĺknu,” uzatvára svoj príspevok na sociálnej sieti Matovič.

- Reklama -

1 komentár

  1. Nikto ma nemôže nútiť urobiť si test!!! Je to moje právo sa rozhodnúť, či si dám, alebo nedám urobiť test!!! Citát: Povinná vakcinácia odporuje informovanému súhlasu s lekárskymi zákrokmi a je nacistickým zločinom.
    Informovaný súhlas so všetkými lekárskymi zákrokmi, medzi ktoré patria taktiež vakcinácie, bol v medzinárodnom práve zavedený po Norimberských procesoch, ako ochrana pred opakovaním vojnových zločinov. Koniec citátu!!!
    Vyberám túto časť z textu: “Informovaný súhlas so všetkými lekárskymi zákrokmi,…” venujte pozornosť “súhlas so všetkými lekárskymi zákrokmi”. Tak, že dúfam, že tomu chápete!!! A ak ma na základe tohto, že sa nedám testovať, budú chcieť obmedzovať tak sa dopúšťajú trestného činu vydierania a nátlaku!!! Tým, že by ma obmedzovali robia so mňa občana druhej kategórie a to je diskriminácia!!! A tá sa tak isto považuje za trestný čin. Tak, že tak!!!

Comments are closed.