Nemecko: Bombu z druhej svetovej vojny vo Frankfurte už zneškodnili

0
Na snímke ľudia čakajú na stanici električky v obytnej štvti, v ktorej bola nájdená 500-kilogramovej bomba z druhej svetovej vojny 6. decembra 2020 vo Fankfurte nad Mohanom. Približne 13.000 obyvateľov nemeckej finančnej metropoly Frankfurt nad Mohanom v nedeľu ráno evakuovali pred očakávaným zneškodnením 500-kilogramovej bomby z druhej svetovej vojny. Britskú bombu objavili vo štvrtok počas stavebných prác. (Foto: TASR/AP)

Úrady v nemeckej finančnej metropole Frankfurt nad Mohanom v nedeľu podvečer oznámili, že zneškodnili 500-kilogramovú bombu z druhej svetovej vojny.

Operácia prebehla úspešne, napísal na Twitteri mestský hasičský zbor.

“Bariéry okolo nebezpečnej oblasti sme už odstránili,” dodali hasiči v tvíte, z ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Britská letecká bomba z druhej svetovej vojny s mechanickou rozbuškou bola klasifikovaná ako veľmi nebezpečná.

Bombu našli vo štvrtok počas stavebných prác. Kým ju odborníci na zneškodňovanie výbušných zariadení zlikvidovali, svoje domovy muselo v nedeľu ráno opustiť takmer 13.000 obyvateľov.

Každý, kto nemal náhradné miesto, kde by sa mohol dočasne zdržiavať, dostal priestor v konferenčnom centre.

V uzavretej zóne okolo bomby sa ocitli domovy dôchodcov, potrubie mestského diaľkového vykurovania, internetové prepojovacie uzly a mestské vlakové stanice.

Úrady vtedy upozornili, že až do večera sa očakáva meškanie vlakov na krátke vzdialenosti a diaľkových liniek.

Ľudia čakajú na stanici električky v obytnej štvti, v ktorej bola nájdená bomba. Cca 13.000 obyvateľov evakuovali. (Foto:TASR/AP)
- Reklama -