Piešťany: Muž ohrozil dopravu, kradol železničné káble

0
Obmedzenie vlakovej dopravy s následným meškaním vlakov spôsobil 19-ročný muž, ktorý kradol železničiarom káble pod napätím. Teraz je obvinený zo zločinu poškodzovania a ohrozovania všeobecne prospešného zariadenia, za čo mu v čase krízovej situácie môže hroziť trest odňatia slobody na 4 až 8rokov. (Foto: Polícia SR)

Obmedzenie vlakovej dopravy s následným meškaním vlakov spôsobil 19-ročný mladík, ktorý pri obci Drahovce v okrese Piešťany kradol železničiarom káble pod napätím. Teraz je obvinený zo zločinu poškodzovania a ohrozovania všeobecne prospešného zariadenia, za čo mu v čase krízovej situácie môže hroziť trest odňatia slobody na štyri až osem rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

“Mladík si pri trati kliešťami a pílkou pomohol pri vystrihávaní asi 40 metrov ‘živého’ kábla zo žľabu, ktorý postupne skrátil na menšie, jeden a polmetrové časti,” uviedla hovorkyňa. Poruchu ihneď systém signalizoval u výpravcu a na miesto vyrazili trnavskí policajti. V blízkosti koľajníc našli okrem zahodeného náradia aj podozrivého muža.

“Policajtom uviedol, že káble chcel predať a peniaze minúť na opravu svojho auta,” dodala Linkešová. Upozornila, že okrem toho, že mladík mohol ohroziť seba na živote, krádežou a poškodením káblov spôsobil zhasnutie predzvestí, teda zaregistrovanie prítomnosti železničných koľajových vozidiel.

Foto: Polícia SR
- Reklama -