Kauza Veľký Slavkov: Pozemkový fond nezaplatí schránkovej firme viac ako 16 miliónov eur

0
Vyhlásenie rozsudku v kauze Veľký Slavkov na Krajskom súde v Prešove. Na snímke druhý sprava právny zástupca Slovenského pozemkového fondu Michal Mandzák. Prešov, 30. novembra 2020. (Foto: TASR)

Krajský súd v Prešove zamietol žalobu schránkovej spoločnosti Digital Floor Ltd voči Slovenskému pozemkovému fondu (SPF) v kauze Veľký Slavkov. Rozhodnutie sa týka sporu, kde si spoločnosť nárokovala škodu takmer 16 miliónov eur, plus úrok z omeškania. Proti rozhodnutiu nie prípustné odvolanie. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

“Stotožniac sa so závermi prvoinštančného súdu, ktorý na základe rozsiahleho dokazovania zamietol žalobu žalobcu v celom rozsahu, odvolací súd rovnako konštatoval, že v danom prípade neboli splnené zákonné predpoklady zodpovednosti žalovaného za škodu,” uviedla Petrufová.

Vyhlásenie rozsudku v kauze Veľký Slavkov na Krajskom súde v Prešove. Na snímke senát Krajského súdu a druhý sprava právny zástupca Slovenského pozemkového fondu Michal Mandzák. Prešov, 30. novembra 2020. (Foto: TASR)

Odvolávací senát krajského súdu zároveň priznal žalovanému nárok na náhradu trov odvolávacieho konania na ťarchu žalobcu v rozsahu 100 percent. O výške bude podľa Petrufovej rozhodnuté samostatným uznesením po právoplatnosti rozsudku.

Celkovo sa kauza Veľký Slavkov týka náhrady škody vo výške takmer 100 miliónov eur, plus úroky z omeškania. Okresný súd v Prešove rozhodol 9. apríla 2019 o jednej z troch pohľadávok vo výške viac ako 23 miliónov eur s príslušenstvom tak, že žalobu v celom rozsahu zamietol. Tretí prípad sa týka náhrady sumy vo výške 60 miliónov eur.

vo videu hovorí právny zástupca Slovenského pozemkového fondu Michal Mandzák

- Reklama -