Trnava: Po nemocnici chodil muž so zbraňou

0
Ilustračná snímka. Foto: Polícia Trenčín

Polícia zaistila muža, ktorý sa pohyboval vo Fakultnej nemocnici Trnava v noci na pondelok so strelou zbraňou. Ako neskôr vysvitlo, 29-ročný Trnavčan prišiel do nemocnice za mužom, ktorého mal krátko predtým náhodným výstrelom pri spoločnom popíjaní postreliť do nohy. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

“Policajné hliadky prišli do nemocnice krátko pred 3. hodinou, zaistili priestor nemocnice, muža odzbrojili a v putách ho predviedli na policajnú stanicu,” uviedla Linkešová. Muž mal pri sebe strelnú zbraň, vzduchovku značky Power Win 304. Linkešová doplnila, že všetky okolnosti konania v nemocnici, ale aj okolnosti zranenia druhého muža polícia preveruje s podozrením na priestupok na úseku zbraní a streliva a ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

Pripomenula, že v prípade nosenia voľnopredajnej vzduchovky by mala mať osoba pri sebe platný doklad totožnosti, vyhýbať sa požívaniu alkoholu, prepravovať ju a nosiť skrytou formou. Taktiež pri manipulácii dbať na zvýšenú opatrnosť.

- Reklama -