Kiska vedel o tajných poradách Bödöra. NAKA podľa neho ešte nedosiahla na vrchol

0
Andrej Kiska, bývalý prezident SR. Foto: TASR

Exprezident a bývalý predseda strany Za ľudí Andrej Kiska vedel o tajných konšpiračných poradách Norberta Bödöra. Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že ako hlava štátu mal prístup k rôznym ľuďom a informáciám.

„Človek, ktorý mi to povedal, možno povie oveľa viac. Je jasné, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) ešte nedosiahla na vrchol pyramídy,” uviedol Kiska.

Exprezident hovorí, že jeho meno sa vyskytuje vo výpovediach zadržaných policajtov z akcií Očistec či Božie mlyny. Vedel tiež, že bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorého súd cez víkend poslal do väzby, je dosadený exministrom vnútra za Smer-SD Robertom Kaliňákom ako sluha. „Mali v rukách celú políciu a prokuratúru, preto si trúfli aj na prezidenta,” poznamenal Kiska.

Pokračuje, že  polícia sa zaoberala rýchlo a operatívne vecami, ktoré expremiér Robert Fico (Smer-SD) avizoval. Kiska tvrdí, že Fico vždy “presne vedel, čo polícia robí proti jeho politickým oponentom”. Exprezident sa pýta, kto dával polícii politické objednávky.

NAKA v rámci akcie Očistec zadržala viacerých policajných exfunkcionárov. Skupina okolo nitrianskeho podnikateľa a väzobne stíhaného Norberta Bödöra mala pozostávať z 13 obvinených. Šesť z nich bude stíhaných väzobne. Rozhodnutia nie sú právoplatné, rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

- Reklama -