VIDEO Slobodníka a Bobockého z NAKA väzobne stíhať nebudú, spolupracujú s políciou

0
Expríslušník NAKA Ivan Bobocký po prepustení. (Foto: TASR)

Bývalého riaditeľa finančnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka a bývalého príslušníka NAKA Ivana Bobockého nebudú stíhať väzobne. Rozhodol o tom v nedeľu večer sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Ivan Bobocký sa v sobotu počas výsluchu pred sudcom k obvineniam priznal.

V oboch prípadoch vzal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) svoj návrh na väzobné stíhanie späť.

“Na základe včerajšieho výsluchu, ktorý dnes pokračoval, tak prokurátor voči Bernardovi S. vzal návrh na vzatie do väzby späť. Takže na základe tohto bol klient okamžite prepustený na slobodu. Je to podľa mňa veľmi dôležitý a pozitívny signál pre všetkých, ktorí momentálne možno sú v rovnakom rozpoložení ako on. Dôvodom je, že sa vysvetlili na včerajšom výsluchu dôvody, ktoré viedli prokurátora k podaniu návrhu na väzbu a samozrejme aj akt a miera spolupráce,” uviedol pre médiá Slobodníkov obhajca Peter Kubina.

vo videu prokurátor Ondrej Repa po vynesení rozsudkov v kauze Očistec

Bernard Slobodník bol vypovedať na ÚŠP 29. októbra a začal s políciou spolupracovať. Následne v stredu (4.11.) podal na neho na ÚŠP trestné oznámenie bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

Ten je od nedele stíhaný väzobne, ako aj ďalšie štyri osoby zadržané počas štvrtkovej (5.11.) akcie NAKA pod názvom Očistec. O tom, či bude stíhaný väzobne aj bývalý šéf NAKA Peter H., by mal sudca ŠTS rozhodnúť v nedeľu vo večerných hodinách.

Peter Hraško je podľa slov jeho obhajcu Ľubomíra Hlbočana hospitalizovaný v zlom psychickom stave. Sudca bude rozhodovať podľa jeho slov v zákonnej lehote, tzn. “od stola”. Peter Hraško nebol schopný v sobotu (7.11.) absolvovať výsluch pred sudcom ŠTS.


      

- Reklama -