Matovič naďalej ráta s masívnym využívaním testov. V regiónoch, kde sa ukáže väčší počet pozitívne testovaných… alebo v regiónoch, ktoré by chceli viac slobody

1
Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO) (Foto: TASR)

Na Slovensku otestovali v sobotu (7. 11.), prvý deň druhého kola celoplošného testovania na ochorenie COVID-19, 1.297.571 ľudí. Infekčných z nich bolo 8172, teda 0,63 percenta. V nedeľu to oznámil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).  

Premiér Igor Matovič (OĽANO) vyzval ľudí, ktorí boli negatívne testovaní, aby sa správali k svojmu okoliu tak, ako keby boli pozitívni. “Môžeme si to pokaziť, ak sa budeme tváriť, že všetko je v poriadku,” poznamenal. Predseda vlády poprosil ľudí, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, aby sa správali obozretne a obvolali všetkých, s ktorými sa stretli.

Matovič hovorí, že Slovensko má teraz k dispozícii dve zbrane, ktoré môže používať na ohniská nákazy, je to lockdown alebo plošné testovanie. “Musíme si zodpovedať, aký stupeň slobody si chceme dopriať cez ťažkú zimu,” podotkol.

Predseda vlády s masívnym  antigénovým testovaním ráta aj do budúcnosti. Mohlo byť opäť v regiónoch, kde sa ukáže väčší počet pozitívne testovaných. Alebo naopak v regiónoch, ktoré by “chceli viac slobody”. “Napríklad, keď sa Bratislava rozhodne, že chce mať otvorené prevádzky, kiná, divadlá,” vyhlásil  premiér.

Antigénové  testy by podľa Matoviča mohli riešiť aj situáciu na  školách.  Školy, ktoré si pretestujú všetkých žiakov a aj ich rodičov, by teoreticky mohli fungovať aj prezenčne. Nie  je to však  podľa Matoviča otázka  nadchádzajúcich dvoch až troch týždňov.

-km, TASR-

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.