Premiér sa chce šéfa polície pýtať na úniky o zásahoch NAKA i zo spisov

1
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

Premiér Igor Matovič (OĽANO) sa bude osobne pýtať policajného prezidenta Petra Kovaříka, ako je možné, že novinári majú informácie o plánovaných zásahoch Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). “To by sa v žiadnom prípade diať nemalo,” skonštatoval v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Nepáči sa mu ani vynášanie informácií zo spisov do médií.

“Keď chceme zabezpečiť absolútnu nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní, musíme akýmkoľvek pochybeniam predísť,” skonštatoval.

V súvislosti so zadržaniami sudcov či policajných funkcionárov premiér uviedol, že polícia má absolútne rozviazané ruky. O akciách NAKA súvisiacich so zadržaním policajných funkcionárov sa podľa svojich slov dozvedel z médií. Odmieta preto politickú objednávku.

Matovič verí, že aj prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice bude “dotiahnutý do konca” a spravodlivo odsúdení budú objednávatelia i vykonávatelia vraždy.

- Reklama -

1 komentár

  1. Robia si s nás srandu. Aké chce pýtať sa? Únik bol tak ho treba odvolať!!! A treba začať vyšetrovanie kto za tým stojí. Všetko iné okolo sú sra …

Comments are closed.